Kunstgrasveld van DVO'60 verwoest na brandstichting in Roosendaal

18 november 2019 om 10:13
Terreinknecht Henny de Jong
Terreinknecht Henny de Jong
Het was zondagochtend schrikken voor secretaris Piet van Osta van voetbalclub DVO’60 in Roosendaal. Het kunstgrasveld van de club was in brand gestoken en tachtig procent is afgebrand. “Het is ongelofelijk.”
Profielfoto van Eva van der Weele
Geschreven door
Eva van der Weele

Piet werd om negen uur in de ochtend gebeld door zijn partner die al op de club was. “Ze vertelde dat de dames niet konden voetballen op het veld omdat het verbrand is. Ik ben meteen naar de club gegaan en kon het van een afstand al ruiken. Ik ben net ook nog een keer over het veld gelopen en het lijkt wel alsof ze er een soort vloeistof overheen hebben gegooid en dat het is gaan smeulen. De buurtbewoners hadden niets gemerkt, maar zij roken wel iets.”

47 jaar actief
De secretaris is al 47 jaar actief bij de club en heeft maandag zijn laatste dag als bestuurslid. In al die jaren heeft hij dit nog nooit meegemaakt. “Het is ongelofelijk. Het doet veel met me.”

Twee weken geleden was er ook al een brand bij de voetbalclub. “Ze hadden de papiercontainer tegen de kantine aan gezet en deze was in de fik gestoken. Gelukkig waren we er op tijd bij. Anders was de hele kantine er aan gegaan.”

Gerichte actie
Er kan volgens de secretaris sprake zijn van een gerichte actie tegen de club, maar hij weet echt niet waarom. "Wie doet nou zo iets?” De voetbalclub heeft een melding gedaan bij de politie. Omdat het voetbalveld eigendom is van de gemeente zullen zij aangifte doen. De gemeente heeft ook aangegeven dat zij samen met de leden van DVO'60 dat gaan doen.

Wachten op privacy instellingen...