Vrachtwagenchauffeur aangehouden na dodelijk ongeluk A2

EINDHOVEN - Na het dodelijke ongeluk op de A2 bij Eindhoven maandagochtend is een Poolse vrachtwagenchauffeur aangehouden. Even dacht de politie dat hij eerder op de ochtend ook betrokken was geweest bij een ander ongeluk op de A67 bij Eersel. Dat bleek niet het geval.

De Poolse chauffeur bestuurde de achterste van de twee betrokken vrachtwagens op A2, waar een auto klem tussen kwam te zitten. De bestuurder van die auto kwam om het leven.

De politie doet onder meer met een drone onderzoek naar het dodelijke ongeluk op de A2 bij Eindhoven. (Foto: Sem van Rijssel/SQ Vision)

Niet dronken
De Pool is eerst naar een ziekenhuis gebracht, om zich te laten behandelen aan de verwondingen die hij opliep bij het ongeluk. Voordat hij naar het ziekenhuis werd gebracht is bij hem een blaastest afgenomen.

Hij bleek niet dronken.

Volgens een andere vrachtwagenchauffeur die achter de Poolse chauffeur reed, remde de man eerst wel maar stopte hij vervolgens met remmen en reed hij met zo'n vijftig kilometer per uur op zijn voorganger. De chauffeur die alles zag gebeuren, is erg geschrokken, vertelt zijn baas.

De weg is inmiddels weer open.

Dashcambeelden
De politie zoekt getuigen van dit ongeluk en vraagt met name mensen met dashcambeelden zich te melden.

 

Op de A67 duwde een vrachtwagenchauffeur een andere bestuurder van de weg. Die eindigde tegen de vangrail, maar hier raakte niemand gewond. Even werd gedacht dat het om dezelfde chauffeur ging, maar na onderzoek werd dat ontkracht.