Vrachtwagenchauffeur aangehouden na dodelijk ongeluk A2 - Omroep Brabant
Video

Vrachtwagenchauffeur aangehouden na dodelijk ongeluk A2

18 november 2019 om 10:40
nl
Na het dodelijke ongeluk op de A2 bij Eindhoven maandagochtend is een Poolse vrachtwagenchauffeur aangehouden. Even dacht de politie dat hij eerder op de ochtend ook betrokken was geweest bij een ander ongeluk op de A67 bij Eersel. Dat bleek niet het geval.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

De Poolse chauffeur bestuurde de achterste van de twee betrokken vrachtwagens op A2, waar een auto klem tussen kwam te zitten. De bestuurder van die auto kwam om het leven.

Niet dronken
De Pool is eerst naar een ziekenhuis gebracht, om zich te laten behandelen aan de verwondingen die hij opliep bij het ongeluk. Voordat hij naar het ziekenhuis werd gebracht is bij hem een blaastest afgenomen.

Hij bleek niet dronken.

Wachten op privacy instellingen...

Volgens een andere vrachtwagenchauffeur die achter de Poolse chauffeur reed, remde de man eerst wel maar stopte hij vervolgens met remmen en reed hij met zo'n vijftig kilometer per uur op zijn voorganger. De chauffeur die alles zag gebeuren, is erg geschrokken, vertelt zijn baas.

De weg is inmiddels weer open.

Wachten op privacy instellingen...

Dashcambeelden
De politie zoekt getuigen van dit ongeluk en vraagt met name mensen met dashcambeelden zich te melden.

 

Wachten op privacy instellingen...

Op de A67 duwde een vrachtwagenchauffeur een andere bestuurder van de weg. Die eindigde tegen de vangrail, maar hier raakte niemand gewond. Even werd gedacht dat het om dezelfde chauffeur ging, maar na onderzoek werd dat ontkracht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.