Premier Rutte prijst scheidsrechter na racisme bij FC Den Bosch, justitie doet onderzoek

18 november 2019 om 12:01
Ahmad Mendes Moreira werd racistisch bejegend. (Foto: OrangePictures)
Ahmad Mendes Moreira werd racistisch bejegend. (Foto: OrangePictures)
"Racisme, daar is geen plek voor in dit land en hulde voor de scheidsrechter." Zo reageerde premier Mark Rutte maandag op racistische uitlatingen van supporters richting Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira in de wedstrijd tegen FC Den Bosch. Scheidsrechter Laurens Gerrets legde de wedstrijd enige tijd stil.
Profielfoto van Cor Bouma
Geschreven door

De wedstrijd werd zondag enige tijd stilgelegd na racistische uitlatingen door aanhangers van de thuisclub richting Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira.

Rutte noemt het gebeuren 'verschrikkelijk, echt vreselijk'. Over maatregelen wil hij zich niet uitlaten. "Laten we eerst even met elkaar vaststellen, los van hoe je het allemaal weer oplost, dat we dit niet doen in dit land. En dan hebben we altijd de neiging meteen weer door te schieten naar maatregelen. Misschien moet dat, daar ben ik niet op voorhand tegen of voor."

Wachten op privacy instellingen...

Onderzoek justitie
Het Openbaar Ministerie gaat samen met de politie bekijken wat er zondag precies is gebeurd op de tribunes van FC Den Bosch tijdens de wedstrijd van de Brabantse club tegen Excelsior. Daarbij wordt onder meer beeldmaterieel van de wedstrijd bekeken.

Onderzoek
FC Den Bosch gaat onderzoeken wat een deel van de fans heeft geroepen en gezongen naar Excelsior-aanvaller Ahmad Mendes Moreira. Het duel tussen beide clubs in de Keuken Kampioen Divisie werd zondag door scheidsrechter Laurens Gerrets enige tijd stilgelegd nadat Mendes Moreira door aanhangers van de thuisclub vanaf de tribune racistisch was bejegend.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...