Harddrugs gevonden tijdens Operatie Alfa in Berghem: 'Doorzocht huis is van Martien R.'

18 november 2019 om 16:07
De politie zocht in twee huizen en in containers en vond weer een hoop drugs. (Foto: Gabor Heeres/SQ Vision)
De politie zocht in twee huizen en in containers en vond weer een hoop drugs. (Foto: Gabor Heeres/SQ Vision)
De politie heeft maandag tijdens doorzoekingen van huizen en containers in Berghem allerlei drugsgerelateerde spullen gevonden. Het gaat om harddrugs, chemicaliën en grote hoeveelheden chemisch afval. Ook vond de politie materialen die voorkomen in drugslabs.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

De politie zocht als onderdeel van 'Operatie Alfa' onder andere in twee huizen in Berghem. Een van die woningen is volgens een buurtbewoner van Martien R., de topcrimineel die samen met twee familieleden vorige week in Oss werd opgepakt tijdens Operatie Alfa.

Volgens dezelfde buurtbewoner kwamen er maandagochtend tientallen auto’s de straat in. Van politieauto's en een arrestatieteam tot auto’s met afgeplakte kentekens en auto's met zwaailichten.

Meerdere huizen
Het doorzochte huis zou een van de huizen van de 'Godfather van de Brabantse onderwereld' zijn. Zo zou hij ook nog huizen hebben in Oijen en Herpen. Uit veiligheidsoverwegingen zou hij regelmatig wisselen van huis, verklaart de man uit de buurt.

De omwonende zegt dat hij Martien R. regelmatig zag in de straat. Hij wil geen verklaring afleggen op camera, maar geeft aan niet bang te zijn voor R.: "Ik denk dat ik beter slaap dan Martien R."

Wachten op privacy instellingen...

Martien R. wordt officieel verdacht van drugssmokkel. Hij werd woensdag opgepakt tijdens 'Operatie Alfa', een grootschalige politie-actie tegen de criminele familie uit Oss. Ook zijn zoon Anton en broer Toon werden opgepakt. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij het vervoer van honderd kilo van de drug MDMA en diefstal van een vrachtwagen met oplegger en container. De mannen blijven nog zeker twee weken in de cel.

Wachten op privacy instellingen...