Ongelukken zorgden voor uren vertraging in de ochtendspits op de A58 en A2

19 november 2019 om 06:57
Archieffoto: Frances Vermeeren
Archieffoto: Frances Vermeeren
Wanneer je dinsdagochtend vanuit Breda in de richting Tilburg reed, moest je behoorlijk wat geduld hebben. Een ongeluk bij Tilburg Centrum-West zorgde voor enorme vertraging. Iets voor halfacht, op het hoogtepunt van de file, moesten automobilisten volgens de ANWB zelfs rekening houden met meer dan drie uur vertraging tussen Ulvenhout en knooppunt De Baars.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door
Sandra Kagie

Van die monstervertraging was na acht uur, toen de weg weer was vrijgegeven, geen sprake meer. Tussen knooppunt Galder en Tilburg-Reeshof stond toen nog een file van 13 kilometer. De vertraging nam daarna snel af.

De oorzaak van de file op de A58 was een ongeluk bij knooppunt De Baars. Hier reden volgens de ANWB rond halfzeven twee auto's op elkaar. De berging van de voertuigen duurde tot kwart voor acht.

Ook raak op A2
Ook op de A2 vanuit Eindhoven richting Utrecht was het dinsdagochtend vroeg geen pretje. Daar zorgde een aanrijding met drie auto's bij Waardenburg in Gelderland vanaf halfzeven voor veel vertraging. Vanaf de afrit Sint-Michielsgestel liep het vast op de A2.

Automobilisten richting Utrecht moesten volgens de ANWB rond zeven uur rekening houden met bijna twee uur vertraging. Even later liep dat zelfs op tot meer dan drie uur. Twee rijstroken waren dicht. Rond kwart over zeven was de weg weer vrij en begon de vertraging langzaam af te nemen. 

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...