Brabantse ziekenhuizen doen massaal mee aan landelijke staking, bijna overal zondagsdiensten - Omroep Brabant

Brabantse ziekenhuizen doen massaal mee aan landelijke staking, bijna overal zondagsdiensten

20 november 2019 om 06:20
nl
In bijna alle ziekenhuizen in Brabant wordt woensdag gestaakt. Dit betekent dat er zondagsdiensten gedraaid worden in de meeste ziekenhuizen. Het verpleegkundig personeel wil een betere CAO en minder werkdruk.
Profielfoto van Marielle Bijlmakers
Geschreven door
Marielle Bijlmakers

Afspraken zijn afgezegd en verzet, spoedeisende behandelingen worden wel gewoon uitgevoerd.

Een minuut stilte
In onder meer de locatie van het TweeSteden van het ETZ in Tilburg, het Amphia Ziekenhuis in Breda en Sint Anna in Geldrop houden personeelsleden protestmarsen. In Breda wordt ook één minuut stilte gehouden. De animo om te staken is groot. De bonden dachten op voorhand dat de helft van de ziekenhuizen mee zou doen, maar het ziet er nu naar uit dat ongeveer negentig procent zich bij het protest aansluit. Ook gaan er medewerkers naar de landelijke manifestatie in Utrecht.

Het Pantein Ziekenhuis in Boxmeer is het enige ziekenhuis waar niet gestaakt wordt. Daar delen verpleegkundigen wel flyers uit.

Deelnemende ziekenhuizen
In Brabant doen behalve het Amphia Ziekenhuis, het Bravis ziekenhuis, het ETZ Ziekenhuis, Máxima Medisch Centrum, Catharina Ziekenhuis, Sint Anna, Elkerliek Ziekenhuis, Jeroen Bosch Ziekenhuis en Ziekenhuis Bernhoven mee aan de staking.

Wachten op privacy instellingen...

Er vallen 200.000 medewerkers onder de cao ziekenhuizen. Deze werken verspreid over 83 ziekenhuizen en dertig revalidatiecentra in Nederland. De cao ziekenhuizen verliep op 31 maart van dit jaar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.