Hallo Jumbo! In België betaal je 17 procent minder dan in Brabant voor dezelfde boodschappen

19 november 2019 om 21:03
Archieffoto.
Archieffoto.
Jumbo opende begin deze maand zijn allereerste supermarkt in België, in het plaatsje Pelt. De Veghelse boodschappengigant blijkt pal over de grens flink te stunten met prijzen, zo oordeelt Test-Aankoop, de vereniging voor de bescherming en verdediging van consumentenbelangen. Zo blijkt dat een vol supermarktkarretje in Budel, vijftien kilometer verderop, zeventien procent duurder is dan in België.
Profielfoto van Florian van Velthoven
Geschreven door

De consumentenorganisatie rekende aan de kassa in het Belgische Pelt een winkelkar van vijftig producten af voor 124 euro. Daarna ging Test-Aankoop naar Budel waar het voor exact dezelfde producten 145 euro betaalde.

De tekst gaat verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

"Prijzenoorlog is begonnen"
Test-Aankoop merkt dat er een prijzenoorlog in België op komst is. “We wisten dat Jumbo met scherpe prijzen zou komen, maar dit is een opvallend verschil. Op die manier wordt de concurrentie, zoals Colruyt, gedwongen om ook lager te gaan. De strijd om de concurrentie is begonnen."

De consumentenorganisatie vreest vooral voor de kwaliteit van de producten. “Coca-Cola blijft Coca-Cola en Dash blijft Dash, maar garnaalsalade… de kans bestaat dat daar binnenkort meer mayonaise dan garnalen in zit. Daarom moeten we in de toekomst toch meer op kwaliteit gaan controleren.”

Wachten op privacy instellingen...