Supportersclub FC Den Bosch distantieert zich van racisme

21 november 2019 om 09:52
De supportersclub distantieert zich van de racistische uitlatingen. (Foto: RFU Den Bosch)
De supportersclub distantieert zich van de racistische uitlatingen. (Foto: RFU Den Bosch)
De supportersclub RFU Den Bosch heeft na enkele dagen gereageerd op de racistische uitingen tegen voetballer Moreira tijdens de wedstrijd tegen Excelsior van afgelopen zondag. “Er is iets gebeurd waar wij als M-side totaal niet trots op zijn en waar wij ons ook van distantiëren”, schrijven de supporters op hun Facebookpagina.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

"Enkele individuelen hebben zich vanaf onze tribune helaas racistisch uitgelaten over Moreira, waar ook wij onze excuses voor moeten aanbieden. (...) Dit kan en mag nooit meer gebeuren. Laten we met zijn allen aan dit maatschappelijke probleem werken, aangezien dit iets is wat wekelijks op vele voetbalvelden door heel Nederland gebeurt."

RFU Den Bosch schrijft vervolgens: "Wij keuren alle vormen van racisme af. Iets wat ook te zien is door de vele verschillende nationaliteiten op de M-side. De tribune waar de fanatieke maar ook doorsnee afspiegeling van onze mooie Bossche stad staat. De stad waar vele culturen zij aan zij leven. Iets waar wij als Brabantse Bourgondiërs trots op zijn!"

'Geen Hitlergroet'
De supportersclub wil nog iets kwijt over de zogenaamde 'Hitlergroet' van een supporter: "Ondanks de fouten van onze tribune, worden er ook bijzonder gevaarlijke dingen op (sociale) media gedaan", schrijven ze.

"Een jonge gast staat met zijn handen over elkaar en maakt een wegwerpgebaar richting het veld. Om vervolgens in een verkeerd daglicht te worden geplaatst door een bewegend beeld stil te zetten, op een voor hem desastreus moment. Door deze foto wordt hij door een kudde mensen (onder andere politici en BN'ers) publiekelijk vervolgd, met de dood bedreigd en durft hij niet meer veilig over straat! Is dat dan Nederland, is dat onze standaard? Normaliter zou een rectificatie hiervan niet meer dan normaal zijn."

Het Openbaar Ministerie concludeerde donderdag na onderzoek dat de jongen inderdaad geen Hitlergroet bracht.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...