Strijd om miljoenen: Laurentius in Breda sleept oud-directeur en toezichthouders voor de rechter - Omroep Brabant
Video

Strijd om miljoenen: Laurentius in Breda sleept oud-directeur en toezichthouders voor de rechter

21 november 2019 om 11:23
nl
Tientallen miljoenen euro' s schade heeft woningcorporatie Laurentius in Breda geleden door fraude en wanbeleid door voormalig directeur Walter Vermeulen. Vorig jaar werd hij door de rechter veroordeeld tot 2,5 jaar cel, maar Vermeulen ging in hoger beroep. De woningbouwvereniging begint nu ook een civiele procedure tegen de voormalig directeur én de leden van de Raad van Commissarissen. Op die manier wil ze proberen de tientallen miljoenen terug te krijgen.
Profielfoto van Raoul Cartens
Geschreven door

Wat Laurentius in de rechtszaak precies van het eist staat niet in de verklaring van de woningbouwvereniging.

Gesjoemeld
Walter Vermeulen heeft - onder toezicht van de Raad van Commissarissen - tussen 2004 en 2012 gesjoemeld met geld van Laurentius. De woningbouwcorporatie stelt dat ook de bewoners daar de gevolgen van ondervinden. "Laurentius heeft immers vele tientallen miljoenen euro schade geleden", aldus de verklaring. De corporatie wil het hoger beroep dat Vermeulen heeft aangetekend niet afwachten.

Eind 2017 ging Laurentius nog altijd gebukt onder het wanbeleid van de voormalige leiding. Bekijk hier een reportage uit dat jaar en lees daarna verder.

 

Wachten op privacy instellingen...

Weer gezond
Door enorm te snijden in de kosten is Laurentius er weer bovenop gekrabbeld. " Directeur Jessie Bekkers: “Jarenlang moesten we onze bewoners teleurstellen. We moesten terughoudend zijn met het uitvoeren van planmatig onderhoud, konden geen nieuwe woningen bouwen en ook andere grote investeringen waren niet mogelijk. Langzaamaan kan Laurentius weer een gezonde bijdrage leveren aan de huisvesting in Breda en Alphen-Chaam, maar het geld dat daarvoor beschikbaar is, is uiteraard nog beperkt."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.