Dodelijke steekpartij in Breda: man (37) na elf jaar opgepakt in Montenegro

BREDA - Voor een dodelijke steekpartij in Breda in juni 2008 is na elf jaar in Montenegro een 37-jarige verdachte opgepakt. Bij de steekpartij kwam de 33-jarige Ahmet Ceylan uit Breda om het leven. De verdachte werd in augustus in Montenegro opgepakt. Vorige week is hij uitgeleverd aan Nederland. Dat maakte de politie donderdag bekend.

Op 20 juni 2008 werd op de Edisonstraat de 33-jarige Ahmet Ceylan neergestoken. Een dag later overleed de vader van drie kinderen aan zijn verwondingen.

Voetbalwedstrijd
De Bredanaar was die avond in een café om de EK-voetbalwedstrijd tussen Turkije en Kroatië te kijken. Die wedstrijd werd door Turkije gewonnen.

Toen Ceylan het café verliet, werd hij even verderop op straat in zijn pols, nek en rug gestoken. Hij zakte in elkaar en overleed de volgende dag aan zijn verwondingen.

Internationaal gesignaleerd
Uit onderzoek van de politie in 2008 kwam een toen 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats als verdachte naar voren. Hij was uit Nederland gevlucht. De man stond sindsdien internationaal gesignaleerd.

Aanhouding in Montenegro
Op 15 augustus van dit jaar meldden de autoriteiten in Montenegro dat zij de verdachte hadden aangehouden. Op 13 november is de man, na een uitleveringsverzoek, overgebracht naar Nederland.

Hij zit nu in voorlopige hechtenis en is voorgeleid door de rechter-commissaris. Het onderzoek loopt nog.

Meer over dit onderwerp:
STEEKPARTIJEN BREDA AANHOUDINGEN