In eigen huis ongeslagen en uit pas één overwinning voor FC Eindhoven: 'Geen verklaring voor'

22 november 2019 om 15:00
Ruud Swinkels brengt redding in het duel met De Graafschap (foto: OrangePictures).
Ruud Swinkels brengt redding in het duel met De Graafschap (foto: OrangePictures).
FC Eindhoven staat elfde in de Keuken Kampioen Divisie. En dat heeft het voor een groot gedeelte te danken aan de wedstrijden in eigen huis. In het Jan Louwers Stadion werd dit seizoen nog niet verloren. Vrijdag komt koploper SC Cambuur op bezoek. Vol vertrouwen kijkt doelman Ruud Swinkels uit naar het duel met de club uit Leeuwarden.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

Bekijk de video met Swinkels en lees daarna verder.

Wachten op privacy instellingen...

Vijf overwinningen en twee keer een gelijkspel. FC Eindhoven heeft het in eigen huis goed voor elkaar dit seizoen. Als je kijkt naar de uitwedstrijden is dat een heel ander verhaal. In acht wedstrijden werd er zes keer verloren. De grote vraag: hoe kan het dat er zo'n groot verschil is tussen thuis- en uitwedstrijden?

"Eigenlijk heb ik geen verklaring”, zegt Swinkels nadat hij er even over heeft nagedacht. “We verliezen de uitwedstrijden wel tegen goede ploegen, zoals Jong Ajax en De Graafschap. Maar als we wisten waar het verschil door zou komen, hadden we er al wel iets aan gedaan.”

Thuis voelt iets vertrouwder, maar het is geen verschil van dag en nacht met een uitwedstrijd

“Je stapt thuis wel met een iets ander gevoel het veld op, het is iets vertrouwder. Maar dat is geen verschil van dag en nacht. Het is ook niet dat we in heksenketels hebben gespeeld waar je bang van wordt. Nee, ik heb geen echte verklaring.”

Niet bang voor koploper
Vrijdagavond wacht in eigen huis een duel met een goede tegenstander. SC Cambuur komt op bezoek. De koploper wist van de vijftien gespeelde wedstrijden slechts twee keer niet te winnen. “Het gaat een mooi potje worden, het is een leuke en goede tegenstander. We gaan alles uit de kast halen om een mooi resultaat te halen. We zijn niet bang voor ze, het kan een mooi wedstrijdje worden.”

Swinkels geeft aan dat hij met FC Eindhoven de play-offs wil halen. “De nacompetitie is het leukste toetje.” En dus zou winst op Cambuur wel heel fijn zijn. “Ja, al pak ik liever de punten tegen ploegen die rondom ons staan. Dat zijn belangrijkere wedstrijden. Als we winnen van Cambuur, pakken we bonuspunten.”

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...