Video

Geen asbest vrijgekomen bij brand in loods Oeffelt, maar schade is groot: 'Alles is weg...'

22 november 2019 om 08:35
nl
Een loods aan de Dorpsstraat in Oeffelt - waar caravans, campers en auto's opgeslagen werden - is vrijdagochtend door brand verwoest. Het vuur werd rond acht uur 's ochtends ontdekt en woedde tot het begin van de middag. Rond halfeen was de brandweer de brand meester. Vanwege de rook die vrijkwam, werd een NL-Alert verstuurd.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

In de loods stonden volgens buurtbewoners honderden caravans. "Het stond hier ramvol." Een aantal buggy's kon gered worden.

Tekst gaat verder onder de video.

De brand ging gepaard met flinke knallen. Mensen werden op afstand gehouden omdat er ook gasflessen zouden zijn opgeslagen. Bij de brand kwam veel rook vrij. "Heel Oeffelt had er last van. De rook trok richting Sint Agatha en Cuijk."

De gemeente Boxmeer adviseerde mensen in Oeffelt en omgeving om ramen en deuren gesloten te houden.

'Mijn hobby...'
Marcel is een van de mensen die auto's had opgeslagen in de loods, die 15.000 vierkante meter groot is. "Mijn hobby...", stamelde hij terwijl hij de ravage bekeek. "Ik zie alles voor mijn ogen verloren gaan. Ik ben toen ik hiervan hoorde met spoed van Boxmeer naar hier gereden, maar alles is weg..."

Wachten op privacy instellingen...

Vanwege de brand werden meerdere wegen afgesloten. De brandweer haalde water uit de sloten en de Maas om daarmee het vuur te bestrijden. De brandweer kon voorkomen dat de vlammen oversloegen naar een gebouw naast de loods.

Geen asbest
De brandweer liet de loods gecontroleerd uitbranden.

Roetvlokken en roetdeeltjes die in de omgeving zijn terechtgekomen, kunnen mensen met water en eventueel zeep zelf verwijderen. Er is bij de brand geen asbest vrijgekomen.

Brand meester
Rond halfeen vrijdagmiddag gaf de brandweer het sein brand meester en gingen de hulpdiensten langzaamaan afschalen. "Er zijn geen aanwijzingen voor brandstichting", laat een politiewoordvoerder weten. Hoe de brand kon ontstaan, wordt onderzocht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!