Dwergkeeshond Lourdes van Frans Bauer gaat als een speer dankzij speciale hondenrolstoel

FIJNAART - De dwergkeeshond Lourdes van volkszanger Frans Bauer is weer aardig op de been. Althans, daar begint het aardig op te lijken. De Pomeranian, de chiquere naam voor de keeshond, werd enkele maanden geleden getroffen door een ruggenmerginfarct waardoor beide achterpootjes verlamd raakten. Via via kwam Frans terecht bij hondenrolstoel.nl en sindsdien stiefelt de pluizenbol weer aardig door de huiskamer in Fijnaart.

“We zijn er eerst mee naar de hondenfysiotherapeut geweest”, vertelt Bauer in radioprogramma Wakker! van Omroep Brabant. “Doordat Lourdes maandenlang de spieren niet kon gebruiken, is er spierslapte ontstaan. Toen hoorden we van een speciale rolstoelmaker in Rotterdam en daar zijn we naartoe gegaan. Ik wist niet eens dat het bestond. Hij maakt zelfs rolstoelen op maat voor schapen en geiten.”

'Alles voor doen'
Lourdes heeft inmiddels de nodige revalidatiemeters gemaakt in huize Bauer. “We hebben weer een blij hondje”, vertelt Frans. “Als je gek bent op je dier , dan moet je er ook alles voor doen om het beestje een fijn leven te geven.”

Ligt een bezoekje aan het Franse bedevaartsoord Lourdes eventueel ook nog in het verschiet om de genezing van het beestje nog een handje te helpen? “Dat is eventueel ook nog een optie”, lacht Frans.

Hieronder zie je Lourdes in actie.

fransbauer

Wij krijgen veel vragen over wat Lourdes heeft. Dit naar aanleiding wat er gister op de Belgische tv te zien was. Lourdes heeft sinds 3 dagen een rolstoeltje omdat ze afgelopen zomer een FCE heeft gehad. (fibro cartilagineuze embolie, ook wel ruggenmerginfarct geheten). Waardoor ze aan beide pootjes verlamd was, nu na maanden elke week fysio doet het rechten pootje het weer maar het linker duidelijk minder. Door maanden haar spieren niet te hebben gebruikt is er spierslapte ontstaan en we hopen nu met haar rolstoeltje dat ze weer haar spieren weer gaat opbouwen en misschien zelf weer zelfstandig kan gaan lopen . Ze heeft antislip sokjes aan zodat ze goed grip heeft en dat ze haar pootjes niet kan openhalen. We moeten veel oefenen en het rolstoel gebruik opbouwen. Ondertussen kan ze al aardig overweg met haar hondenrolstoeltje en ze is erg blij mee 😁 🐾 #hondenrolstoel.nl
Meer over dit onderwerp:
FRANS BAUER HONDEN LOURDES