Dwergkeeshond Lourdes van Frans Bauer gaat als een speer dankzij speciale hondenrolstoel

22 november 2019 om 08:54
Lourdes met zijn rolstoel. (Foto: Frans Bauer / Instagram)
Lourdes met zijn rolstoel. (Foto: Frans Bauer / Instagram)
De dwergkeeshond Lourdes van volkszanger Frans Bauer is weer aardig op de been. Althans, daar begint het aardig op te lijken. De Pomeranian, de chiquere naam voor de keeshond, werd enkele maanden geleden getroffen door een ruggenmerginfarct waardoor beide achterpootjes verlamd raakten. Via via kwam Frans terecht bij hondenrolstoel.nl en sindsdien stiefelt de pluizenbol weer aardig door de huiskamer in Fijnaart.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

“We zijn er eerst mee naar de hondenfysiotherapeut geweest”, vertelt Bauer in radioprogramma Wakker! van Omroep Brabant. “Doordat Lourdes maandenlang de spieren niet kon gebruiken, is er spierslapte ontstaan. Toen hoorden we van een speciale rolstoelmaker in Rotterdam en daar zijn we naartoe gegaan. Ik wist niet eens dat het bestond. Hij maakt zelfs rolstoelen op maat voor schapen en geiten.”

'Alles voor doen'
Lourdes heeft inmiddels de nodige revalidatiemeters gemaakt in huize Bauer. “We hebben weer een blij hondje”, vertelt Frans. “Als je gek bent op je dier , dan moet je er ook alles voor doen om het beestje een fijn leven te geven.”

Ligt een bezoekje aan het Franse bedevaartsoord Lourdes eventueel ook nog in het verschiet om de genezing van het beestje nog een handje te helpen? “Dat is eventueel ook nog een optie”, lacht Frans.

Hieronder zie je Lourdes in actie.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...