Jongen zwaar mishandeld na schooldag in Helmond

22 november 2019 om 17:02
Archieffoto
Archieffoto
Een gebroken neus, verwondingen aan zijn kaak en een hersenschudding: een minderjarige jongen is donderdagmiddag na schooltijd zwaar mishandeld bij station Brandevoort in Helmond. Een 16-jarige jongen is daarvoor opgepakt en wordt verhoord.
Profielfoto van Susan Docters
Geschreven door
Susan Docters

De leerling van het Helmondse Carolus Borromeus College werd in elkaar geslagen toen hij 's middags na school naar het station ging. Daarna vluchtte hij terug naar zijn school, op 150 meter van het station. Daar werd eerste hulp verleend en een ambulance gebeld.

Wat er precies is gebeurd, wordt nog onderzocht. “Het gaat om een zware mishandeling”, meldt een woordvoerder van de politie.

Verdachte dag later nog vast
Het slachtoffer is thuis. De minderjarige verdachte zat vrijdagmiddag nog vast, hij wordt verhoord. “Dat betekent dat er wel een zware verdenking is. We hebben van het slachtoffer en de verdachte verklaringen afgenomen, die gaan we nu verder onderzoeken.”

De politie heeft ook camerabeelden van het station opgevraagd. “Het is een stil station, er is weinig sociale controle. Er hangen ook regelmatig groepjes jongeren rond”, zegt de politiewoordvoerder. Het is volgens de politie onduidelijk wat de relatie is tussen de twee jongens.

Brief gestuurd naar ouders
De school heeft een brief gestuurd naar ouders om hen te informeren over de vechtpartij. Directeur Ruud van der Westerloo: "Dit incident is na schooltijd en niet op ons terrein gebeurd, maar sommige leerlingen hebben er wel wat van meegekregen. Die willen we opvangen als dat nodig is."

"Het is een wijk waar veel forensen wonen, ook ons personeel reist via dit station. Het is voor onze school de eerste keer dat zoiets ons overkomt. Of dit incident aanleiding is om er extra te surveilleren, moet nog blijken."

Wachten op privacy instellingen...