Bos verrijst in stadshart van Eindhoven

22 november 2019 om 16:14
nl
Eindhoven krijgt een 'stadsbos' in het centrum van de stad, op slechts twee minuten lopen van het centraal station. Dat is het winnende plan voor de herontwikkeling van het zogeheten VDMA-terrein
Profielfoto van ANP
Geschreven door
ANP

Projectontwikkelaar Being Development heeft samen met onder meer architectenbureau OMA een ontwerp gemaakt met daarin het 'Brabants Stadsbos' van ongeveer 3500 vierkante meter. Het gaat niet om een park, maar echt om een bos, benadrukken de ontwerpers.

Het totale VDMA-terrein beslaat ongeveer twee hectare. Er komen ook circa vijfhonderd woningen plus diverse kantoren. De locatie bevat verder nog enkele historische panden, waaronder een voormalige luciferfabriek. Daar blijf een deel van staan.

'Levendig onderdeel'
26 ontwikkelaars hadden bij de gemeente Eindhoven voorstellen ingediend. Na een selectieprocedure van meer dan een jaar kwam het plan van Being als winnaar uit de bus. Wethouder Yasin Torunoglu (wonen, wijken, werk en ruimtelijke ontwikkeling) is enthousiast: "Het VDMA-terrein wordt een levendig onderdeel van de binnenstad." Er zijn geen financiële details naar buiten gebracht.

De ontwikkelaar wil nu al beginnen met een tijdelijke invulling van de aanwezige panden. Ondertussen werken de gemeente en Being aan een definitieve koopovereenkomst. Daarna worden de ontwerpen verder uitgewerkt. Als alles volgens plan verloopt, is de bebouwing in 2024 klaar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.