Dodelijk ongeval A27: bestuurder moet schadevergoeding van 20.000 euro betalen aan nabestaanden

BREDA - Een 24-jarige Italiaan is vrijgesproken van het veroorzaken van een ongeluk, eind april 2018, op de snelweg A27 bij Oosterhout waarbij twee mensen om het leven kwamen. Volgens de rechtbank in Breda kan de automobilist hiervan niet worden beschuldigd. Wel krijgt de man een boete van 1400 euro en mag hij drie maanden niet rijden, omdat hij zijn wagen niet voortdurend onder controle had. Hierdoor botste hij tegen de vangrail en kwam de auto in de berm tot stilstand.

Twee andere inzittenden kwamen om toen ze uit de auto werden geslingerd na de botsing met de vangrail. De ouders van één van de slachtoffers hadden een schadevergoeding van ruim 20.000 euro geëist. De rechtbank heeft die toegewezen. De man was niet bij de uitspraak, ondanks diverse oproepen.

LEES OOK: Ongeluk A27 Oosterhout kost nog een leven, duo werd uit de auto geslingerd

Zigzaggend over de weg
De bestuurder en inzittenden hadden Amsterdam bezocht en waren onderweg naar Parijs. Volgens ooggetuigen slingerde de bestuurder met de auto van links naar rechts over de snelweg en werd verschillende keren links en rechts de vangrail geraakt.

Volgens zowel de officier van justitie als de rechter kan niet bewezen worden dat de bestuurder aanmerkelijk onvoorzichtig reed. In dat geval had hem het dodelijk ongeval verweten kunnen worden. Wel heeft de man een verkeersfout gemaakt, zo oordeelde de rechter, en daardoor gevaar veroorzaakt op de weg. Als gevolg hiervan zijn de twee passagiers uit de wagen geslingerd. De rechter spreekt verder van een tragisch en onherstelbaar leed.

Meer over dit onderwerp:
VERKEERSONGEVALLEN VERKEERSDODEN OOSTERHOUT A27