Actievoerders toveren platanen die gekapt moeten worden om tot kunstwerkjes [FOTO'S]

22 november 2019 om 20:00
Foto: Jan Peels
Foto: Jan Peels
De bewoners van de Boschveldweg in Den Bosch blijven strijden voor het behoud van hun platanen in de straat. 34 bomen moeten plaats maken voor een nieuwe trillingswand langs het spoor. Die moet ervoor zorgen dat de vele goederentreinen geen schade veroorzaken aan de huizen. Het plan voor de kap van de bomen stuit op verzet van de buurtbewoners, die wekelijks op een ludieke manier protesteren door de bomen steeds verder te versieren.
Profielfoto van Agnes van der Straaten
Geschreven door
Agnes van der Straaten

Het protest begon met een paar mooie strikken om de bomen die niet gekapt mogen worden. Iedereen weet zo meteen om welke bomen het gaat. Met rechts de ode van buurtbewoonster Janine, die staat voor de verbinding met elkaar en met de platanen

Een ode aan de bomen door initiatiefnemer Loes Wouters. "Hier waak ik, blijf er af!"

Dit zijn versierselen van Dia, één van de buurtbewoners. Ze heeft overal vlaggetjes opgehangen die staan voor de vele nationaliteiten op de Boschveldweg.

'Nee' tegen de kap in alle talen, gemaakt door beeldend kunstenaar Marian van Esch.

De ode van beeldend kunstenaar Marianne van Heeswijk. De riempjes zijn verzameld in de wijk en bij betrokkenen, de aap staat voor de natuur. "Met z'n allen houden we de kap tegen, met de riemen vast", is de boodschap.

LEES OOK:

Wachten op privacy instellingen...