Raad Sint Anthonis doet aangifte, wie lekte aan de pers?

22 november 2019 om 19:34
nl
Wethouder Wouter Bollen van de gemeente Sint Anthonis is niet schuldig aan integriteitsschendingen. Dat blijkt na onderzoek van een extern bureau. Bollen had in sommige zaken zorgvuldiger kunnen handelen, maar hij moet de kans krijgen om te groeien als wethouder, zo vinden de partijen in de gemeenteraad nu. Toch krijgt de zaak een staartje. De gemeenteraad heeft aangifte gedaan van lekken. Wie liet de pers weten dat er een onderzoek liep naar de integriteit van Bollen?
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

Als het aan de gemeenteraad van Sint Anthonis ligt, komt de onderste steen boven.

'Achterkamertjespolitiek'
Het rommelt al maanden in de kleine gemeente. Burgemeester Marleen Sijbers vertrok eerder deze maand, omdat ze te weinig ruimte voelde om haar werk goed te kunnen doen. Sijbers zei het niet letterlijk, maar ze beschuldigde de raad van achterkamertjespolitiek.

Een paar maanden voor haar vertrek gaf de burgemeester opdracht om onderzoek te doen naar mogelijk niet-integer handelen van VVD-wethouder Wouter Bollen. Hij zou in mogelijk vijf gevallen de fout in zijn gegaan. Het was al langer bekend bij insiders dat de burgemeester en de wethouder niet goed door één deur konden.

Dat er een integriteitsonderzoek gedaan werd, moest vertrouwelijk blijven. Toch is door iemand binnen de gemeente of de gemeenteraad gelekt aan dagblad De Gelderlander. "Onder meer via berichtgeving in de pers is gebleken, dat er informatie over het onderzoek en de inhoud van het rapport naar buiten is gebracht. De raad vindt dit een kwalijke zaak", zo staat in een verklaring van de gemeenteraad.

LEES OOK: Marcel Fränzel waarnemend burgemeester Sint Anthonis: 'Veel ervaring met herindelingen'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.