Twee 12-jarige meisjes teruggevonden na zoektocht

22 november 2019 om 21:04
Archieffoto: Karin Kamp.
Archieffoto: Karin Kamp.
De twee 12-jarige meisjes die sinds vrijdagochtend vermist waren in Tilburg, zijn 's avonds teruggevonden. Dat laat de politie weten. De politie heeft de meisjes vrijdagavond teruggevonden.
Profielfoto van Susan Docters
Geschreven door
Susan Docters

De meisjes werden voor het laatst gezien bij hun school, Parcours VSO in Tilburg-Zuid. Sindsdien ontbrak elk spoor van de twee. De vader van een van de meisjes kreeg een telefoontje van de directeur van de school. Het meisje was al eerder weggelopen, maar liet vrijdagmorgen haar telefoon én jas thuis liggen.

Zoektocht
Dat vond de familie vreemd en daarom werd de hele dag gezocht naar de meisjes. Er werd ook een oproep gedaan via Burgernet om zoveel mogelijk mensen te bereiken.

De familie was extra ongerust, omdat het meisje bij eerdere wegloopacties altijd uit zichzelf contact opnam met de familie. Omdat ze haar telefoon nu niet bij zich had, zou het een vooropgezet plan kunnen zijn.

“Een van de meisjes is al eens eerder weggelopen. Toen hebben we haar ook weer snel gevonden. Er zit een persoonlijk verhaal achter”, zegt een politiewoordvoerder.

Wachten op privacy instellingen...