Scouts vinden wildklem bij wandelpad, val stond op scherp: 'Waarom zou je zoiets doen?'

24 november 2019 om 13:34
nl
Jeugdleden van de scouting hebben zaterdagmiddag in de bossen bij Waalre vlakbij een wandelpad een wildklem gevonden. De val, een zogenoemde berenklauw, stond 'op scherp' en was afgedekt met bladeren. "We zijn blij dat er geen kinderen in zijn gaan staan", laat Marcel Rigterink van Scouting Aalst-Waalre weten. De klem is overgedragen aan de politie.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

Rigterink weet niet precies wie de klem gevonden heeft, maar het waren volgens hem wel jeugdleden. Ze deden de vondst vlakbij de blokhut van de club bij het Gat van Waalre. Een plek waar de scouts vaak activiteiten hebben. De klem lag zo'n anderhalve meter van een wandelpad. Het is voor zover hij weet voor het eerst dat leden iets dergelijks in de bossen vinden.

De club heeft staf en leiding volgens Rigterink ingelicht over de vondst. "Zij waarschuwen vervolgens alle leden om niet meer alleen op pad te gaan in de bossen."

Waarom zou je zoiets doen?
De politie heeft een video van de berenklauw gedeeld via Instagram. Te zien is hoe de val dichtklapt als iemand er een stok in steekt. "Waarom zou je zoiets doen?", schrijft de politie erbij.

Wachten op privacy instellingen...

 

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!