Stadsverwarming in Bredase wijken komt weer op gang na storing

24 november 2019 om 20:23
nl
In de wijken Kievitsloop en Haagse Beemden en Hoge Vucht in Breda is zondagavond de stadsverwarming uitgevallen. Volgens leverancier Ennatuurlijk zaten ongeveer 2900 huishouders vanaf een uur of zes zonder warm water en verwarming.
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door
Jesse van Kalmthout

De storing ontstond nadat de stroom korte tijd was uitgevallen. Volgens een woordvoerder van Ennatuurlijk moesten twee monteurs vervolgens langs verschillende locaties om de stations weer handmatig op te starten. "Daarmee zijn we bijna klaar. Negen zijn er al gedaan en aan de tiende wordt nu gewerkt", meldde de leveranier rond halfnegen.

Nadat het station is opgestart, duurt het een halfuur tot een uur voordat het water voldoende is opgewarmd. "Het gaat om huishoudens in het postcodegebied 4822, 4823, 4824, 4826 en 4827 en wij vinden het heel erg vervelend dat zij in deze tijd van het jaar getroffen worden door een storing", aldus de woordvoerder.

Bewoner Ronald van de Zanden stapte maandagochtend ondanks beloftes van de leverancier toch onder een koude douche: "Het water was vanmorgen nog niet warm, nu werkt alles weer. Het gebeurt niet vaak. Maar het verbaast me wel dat monteurs dit handmatig moeten doen en dat ze dit niet op afstand kunnen regelen. Zeker omdat het om zoveel huishoudens gaat."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.