Virgil Misidjan krijgt taakstraf en voorwaardelijke gevangenisstraf voor mishandeling

25 november 2019 om 10:22
nl
Virgil Misidijan, oud-speler van Willem II, heeft 240 uur taakstraf en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 58 dagen gekregen. Volgens het gerechtshof in Den Bosch heeft hij vorig jaar januari in Roosendaal een man een gebroken been en elleboog bezorgd. Het slachtoffer van de zware mishandeling was toen 68. Hij werd overigens ook door het hof op de vingers getikt: de man had zich ook misdragen.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

De twee hadden het met elkaar aan de stok gekregen. Dit gebeurde nadat de voetballer uit Goirle zijn auto voor de poort van een bedrijf van zijn slachtoffer had geparkeerd. Volgens de nu 26-jarige Misidjan was aan de ruzie een scheldpartij vooraf gegaan, waarin hij racistisch was bejegend.

Half jaar cel geëist
Misidjan had in mei vorig jaar van de politierechter in Breda nog een half jaar cel gekregen, waarvan twee maanden voorwaardelijk. Ook de advocaat-generaal had dit geëist. Het hof was milder gestemd. Misidjan staat nu overigens onder contract bij de Duitse profclub FC Nürnberg, al kan hij door een kruisbandenblessure voorlopig niet spelen. Hij liep het kwetsuur op tijdens een training. Zijn werkgever kon nog niet reageren: de club moest het nieuws over de veroordeling uit de media vernemen.

Misidjan had zijn auto die 5e januari achtergelaten om even te gaan winkelen, zo zei hij tegen de vrouw van het slachtoffer. Toen de voetballer zag dat een andere wagen wilde wegrijden, vroeg hij een man die bij hem was zijn auto te verzetten. Hierop ontstond er een discussie tussen Misidjans ‘personal shopper’ en de bestuurder van de andere auto. Daarbij suggereerde het slachtoffer dat de verdachte zijn dure auto wel zou hebben gestolen. De ruzie liep zo uit de hand dat het slachtoffer diverse complexe breuken opliep.

Zware mishandeling
Het hof spreekt van een zware mishandeling. De verdachte had kunnen weten, zo staat in de uitspraak, dat hij door zijn carrière als profvoetballer meer beenkracht had dan een gemiddelde man van zijn leeftijd. De beenbreuk was dus te voorkomen geweest. De breuk in de elleboog van het slachtoffer is volgens het hof echter niet opzettelijk toegebracht. Hiervan is de verdachte vrijgesproken.

Bij de strafbepaling heeft het hof meegenomen dat het slachtoffer zich tijdens de discussie verbaal en fysiek agressief tegenover de verdachte heeft uitgelaten. Diens nodeloos denigrerende opmerkingen hebben er volgens het hof toe geleid dat Misidjan het slachtoffer de keiharde trap gaf. Het hof neemt ook in het voordeel van de verdachte mee dat hij het slachtoffer financieel schadeloos heeft gesteld met de betaling van een aanzienlijk bedrag.

Eerder veroordeeld
Misidjan is ook al eens veroordeeld, omdat hij op 29 augustus 2017 in Tilburg te hard reed in een deel van de stad waar wegens wegwerkzaamheden een maximumsnelheid van 30 kilometer gold. De kantonrechter legde hem hiervoor in december 2017 een boete op van 840 euro en ontzegging van de rijbevoegdheid van twee maanden. Ook hiertegen ging Misidjan in beroep, maar die zaak is uiteindelijk niet doorgegaan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.