Christel de Laat komt met vier extra Brabantse voorstellingen na woede over Facebookfragment

25 november 2019 om 12:30
nl
Cabaretière Christel de Laat was in eerste instantie woedend toen een bezoeker een deel van haar show filmde én op Facebook verspreidde. De video is ongekend populair online. Het fragment gaat nu viral en heeft een positieve wending: "Al mijn voorstellingen zijn nu uitverkocht."
Profielfoto van Susan Docters
Geschreven door
Susan Docters

Een bezoeker van haar show in Breda filmde een stuk uit haar show en publiceerde dit op een Facebookpagina. “In eerste instantie was ik heel boos en verdrietig. Ik had in deze zaal ook expliciet gevraagd of zij niet wilden filmen”, zegt De Laat.

In de opname is duidelijk te zien dat de cabaretière aangeeft tijdens het filmen dat dit niet de bedoeling is en dat de beelden niet geplaatst mogen worden. De bezoekster sloeg dit in de wind en plaatste de beelden toch op Facebook. “Dit fragment gaat nu rond in heel Nederland. Dat is jammer want mensen die een kaartje kopen voor jouw voorstelling, wil je verrassen. Nu is de verrassing eraf.”

Verplaatsende vetrollen
De video is voor heel veel mensen herkenbaar - vooral vrouwen. In het fragment vertelt Christel over de ongemakken die komen kijken bij het ouder worden. "Met name het lichaam dat dan verandert en de vetrollen die zich verplaatsen."

Daarom is hij nu ook zo populair online, zegt De Laat. “Ik word vaak aangesproken en ik krijg enorm veel positieve reacties. Echt heel veel mensen herkennen zich in deze video."

'Dubbel kut'
De cabaretière geeft aan dat het in eerste instantie ‘dubbel kut’ was, maar dat ze een deel van haar boosheid heeft laten varen. “Het heeft uiteindelijk positief uitgepakt. Al mijn voorstellingen zijn nu uitverkocht. Dit soort gebeurtenissen zijn niet leuk maar geven me wel inspiratie voor een nieuwe show.”

Waarschijnlijk geniet het fragment ook enorme populariteit omdat het afgelopen vrijdag ook werd uitgezonden in het televisieprogramma Pauw.

Extra Brabantse voorstellingen
Omdat de voorstellingen van De Laat nu zo populair zijn, staat de cabaretière in maart en april nog vier keer extra op de planken met haar show 'Zijn daar nog vragen over?'. Geen voorstelling over wereldproblematiek maar alledaagse zaken die vragen oproepen, te zien op 6 maart in Goirle, 10 maart in Roosendaal, 19 april in Uden en 29 april in Oss.

Bekijk hieronder het fragment waar het allemaal over gaat. Ze heeft nu ook maar zelf op Facebook geplaatst:

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.