Er zijn niet veel woningen te koop onder de 150.000 euro, maar ze bestaan wel

25 november 2019 om 21:39
nl
Voor 150.000 euro kun je bijna nergens meer een huis kopen, blijkt uit onderzoek van De Hypotheker in opdracht van de NOS. In Brabant kost maar twee procent van alle aangeboden woningen anderhalve ton of minder.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

Om precies te zijn, zijn er momenteel 172 woningen in Brabant te koop onder de anderhalve ton. Daarvan zijn er 25 woonhuizen, de rest zijn appartementen.

Veel verschil
Wat je voor die anderhalve ton krijgt, verschilt wel flink binnen onze provincie. Zo koop je in Vierlingsbeek voor 149.000 euro een pittoresk huisje met maar liefst vier slaapkamers, een ligbad en een aardige tuin. Maar in Eindhoven moet je 150.000 neerleggen voor een appartement van 53 vierkante meter met één slaapkamer.

Uiteraard zitten er ook een hoop opknappertjes tussen, zoals dit oude huis in Helenaveen, dat voor ‘maar’ 127.500 euro van jou kan zijn. Of deze opknapper in Budel-Schoot met een enorm perceeloppervlak van 473 vierkante meter.

Modaal
De Hypotheker deed het onderzoek omdat je op dit moment met een (iets lager dan) modaal inkomen van 32.700 euro een woning tot 150.000 euro kunt kopen. Het percentage van alle Brabantse woningen dat anderhalve ton of minder kost, is hetzelfde als een jaar eerder.

De commercieel directeur van De Hypotheker Menno Luiten noemt de cijfers ‘schrijnend’. “Er is eigenlijk maar één echte oplossing en dat is het bijbouwen van voldoende betaalbare woningen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.