Baasje van ronddwalend hangbuikzwijntje gezocht: ‘Dier is in de steek gelaten’ - Omroep Brabant

Baasje van ronddwalend hangbuikzwijntje gezocht: ‘Dier is in de steek gelaten’

26 november 2019 om 18:30
nl
De Dierenambulance Brabant Noord-Oost is op zoek naar het baasje van een hangbuikzwijn dat maandag verdwaald rondliep in Empel. Volgens de medewerkers is het zwijntje door de eigenaar in de steek gelaten. Het dier is inmiddels opgevangen en maakt het naar omstandigheden goed.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

Het begon met een ‘vreemd verhaal’, schrijven medewerkers op Facebook. Maandagmiddag belde een verontruste vrouw de meldkamer. Volgens haar liep er al de hele dag een hangbuikzwijntje rond bij de sluis in Empel. De mevrouw zou al verschillende instanties hebben gebeld, maar niemand kon volgens haar iets doen.

De meldkamer verwees haar daarom naar de lokale dierenambulance in Den Bosch. Een paar uur later wordt er weer gebeld over het zwijntje: de Bossche dierenambulance en de gemeente zouden volgens de vrouw niks kunnen doen.

Volgens de dierenambulance Brabant Noord-Oost kon de Bossche dierenambulance niet ingezet worden omdat die niet zomaar een zwijntje mag vervoeren in verband met het verspreiden van ziektes. De calamiteitendienst van de gemeente Den Bosch heeft nog naar het beest gezocht, maar niet kunnen vinden.

Aan lot overgelaten
Omdat het dier ‘aan zijn lot overgelaten zou worden’, besloot de stichting toch in te grijpen en zonder medewerking van de gemeente het dier te helpen.

“Met twee teams hebben wij het hangbuikzwijntje gevangen. Het volwassen vrouwtje is helaas niet gemerkt, maar wel heel tam”, schrijven medewerkers. “Daardoor konden we haar gelukkig snel vangen en liep ze met hulp van wat lekkers zo de veewagen in.”

Het dier is nu opgevangen in het Regionaal Dierenopvangcentrum Ravenstein. Daar blijft ze veertien dagen, zodat de eigenaar zich nog kan melden.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone