Middelbare scholen gaan samen het lerarentekort aanpakken

28 november 2019 om 09:45
nl
Middelbare scholen in Noordoost-Brabant gaan samen het lerarentekort in de regio aanpakken. Een wervingscampagne moet jonge mensen met een universitaire opleiding enthousiast maken om leraar te worden. De 'docenten in opleiding' die meedoen aan dit project krijgen vanaf dag één betaald.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

De scholen werken samen met de stichting Trainees in Onderwijs en de Radboud Docenten Academie. Het project heeft een subsidie gekregen van het Ministerie van Onderwijs. De deelnemende scholen zijn Voortgezet Onderwijs Veghel, Zwijsen College (Veghel), Merlet College (Cuijk), Elzendaal College (Boxmeer), Metameer (Stevensbeek) en Het Hooghuis (Oss).

Vergoeding en onderzoek
Anita O’Connor, algemeen directeur van Voortgezet Onderwijs Veghel, is blij met het project. “Met trainees haal je zeer capabele, intelligente en bovenal gemotiveerde collega’s in je school die echt het verschil gaan maken. Ze zijn leergierig en kijken met een frisse blik naar onderwijs. Wat mij betreft de investering dubbel en dwars waard."

Sanne van Kempen, directeur van de stichting Trainees in Onderwijs, zegt dat uit onderzoek blijkt dat Brabanders met een universitaire opleiding graag in hun eigen regio werken. Bovendien zouden ze interesse hebben om leraar te worden. "Zeker als de opleiding vergoed wordt en ze het lesgeven kunnen combineren met bijvoorbeeld een onderzoek", vertelt de directeur.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.