Mini-trekker gestolen bij voetbalclub Olympia ’18 in Boxmeer, ‘Dit is heel erg frustrerend’

28 november 2019 om 15:17
nl
“We kunnen niet zonder onze mini-trekker Shibaura”, vertelt Toon Pelzer, bestuurslid facilitaire zaken bij voetbalclub Olympia ’18 in Boxmeer. Zijn dag kon niet slechter beginnen. “Om halfzeven kreeg ik al een appje dat er was ingebroken in onze opslagruimte”, vertelt hij. “Ze hebben de poort van het sportpark ontzet en vervolgens de roldeur van de opslag op een of andere manier geopend.”
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Wie ‘ze’ zijn weet Toon niet. Wel is duidelijk dat de rode mini-trekker is verdwenen. “Ze hebben kennelijk de trekker op een aanhanger geschoven en zijn ervandoor gegaan. Dit is heel erg frustrerend.” De opslag was wel beveiligd met een alarm, maar werd niet opgevolgd door een beveiligingsbedrijf, vertelt Toon.

Versjouwen doelen
De trekker heeft een nieuwwaarde van 16.000 euro en werd al bijna zes jaar dagelijks gebruikt om de velden en het sportpark te onderhouden. Pelzer: “Walsen, maaien en slepen tot en met het versjouwen van de doelen en andere materialen. Dagelijks zijn we met vijftien vrijwilligers enkele uren aan het werk op het sportpark.”

Inmiddels heeft de club van de leverancier van de mini-trekker een ‘leenexemplaar’ gekregen. De vrijwilligers van Olympia ’18 kunnen voorlopig weer maaien en walsen. De club maakt zich wel zorgen over de extra kosten. “Het kost ons altijd geld. Voor de verzekering ligt de dagwaarde van de mini-trekker een stuk lager dan de 16.000 euro die we ervoor hebben betaald”, de ergernis sijpelt door het antwoord van Pelzer.

 

Wachten op privacy instellingen...

De club heeft aangifte van diefstal gedaan. Verder hoopt de club dat beveiligingscamera’s de diefstal hebben vastgelegd en dat de dieven alsnog gepakt kunnen worden.

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.