Sportieve crisis PSV duurt voort: 'Uitschakeling in Europa League is een blamage'

28 november 2019 om 22:53
nl
PSV is op zeer pijnlijke wijze uitgeschakeld in de Europa League. De ploeg ging donderdagavond in Portugal hard onderuit tegen Sporting Portugal (4-0). Omdat LASK Linz van Rosenborg won, zit het Europese seizoen erop voor de Eindhovenaren.
Geschreven door

Bekijk hieronder de analyse van PSV-watcher Job Willemse en lees verder.

Wachten op privacy instellingen...

“Het doel van PSV was om te overwinteren in Europa en in deze groep was dat op papier goed mogelijk", zegt PSV-watcher Job Willemse direct na afloop van het debacle in Portugal. "Maar de Eindhovenaren lieten zich vanavond, in een zeer belangrijk duel, van hun zwakste kant zien."

Slap begin
"De manier waarop PSV begon, roept vragen op. Hoe kun je in zo’n belangrijk duel zó slap beginnen? Het middenveld lag helemaal open en spelers van Sporting liepen makkelijk weg bij de PSV’ers. Daar vielen dan ook de doelpunten uit.

Ook de nog altijd gelegenheid linksback Michal Sadilek zocht na afloop naar verklaringen voor het zeer slappe begin van zijn team. "Ik heb geen idee hoe dat kan. Voor de wedstrijd is iedereen scherp, geconcentreerd, maar dan geef je de goals zo makkelijk weg."

Bekijk hieronder de video met Sadilek en lees verder.

Wachten op privacy instellingen...

De stemming in de kleedkamer was logischerwijs zeer bedrukt. Aanvoerder Denzel Dumfries was heel teleurgesteld in de prestatie van hem en zijn teamgenoten. "En ik kijk dan natuurlijk ook naar mezelf. Ik had bij de 2-0 voor die bal moeten liggen."

Volgens Dumfries is het nu zaak dat bij PSV de neuzen in dezelfde richting blijven staan. "We moeten geloof houden in datgene waar we mee bezig zijn." De Oranje-international ziet daar voor zichzelf als aanvoerder een rol in. "Ik moet er mede voor zorgen dat we niet uiteenvallen. Het klinkt cliché, maar zo is het wel."

Bekijk hieronder de reactie van Denzel Dumfries en lees verder.

Wachten op privacy instellingen...

"De sportieve crisis is, ondanks de driepunter van afgelopen weekend en de terugkeer van Donyell Malen en Steven Bergwijn, nog altijd niet ten einde in Eindhoven", stelt PSV-watcher Job Willemse. "Trainer Mark van Bommel krijgt het tij nog niet gekeerd en het is de vraag of en wanneer hem dat nog gaat lukken.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!