Black Friday nu dan echt begonnen: dranghekken geplaatst bij MediaMarkt in Son [VIDEO]

29 november 2019 om 16:14
Kopers op jacht. (Foto: Omroep Brabant)
Kopers op jacht. (Foto: Omroep Brabant)
Het is (eindelijk) Black Friday. Veel koopjesjagers hebben al weken naar deze dag uitgekeken. Ook bij de MediaMarkt in Son proberen veel mensen forse kortingen te verzilveren. Er zijn zelfs dranghekken geplaatst. "Het is de drukste dag van het jaar", aldus Jeroen Baardemans van de MediaMarkt. In het distributiecentrum van de MediaMarkt in Etten-Leur kwam donderdagnacht iedere seconde een bestelling binnen. Bekijk hieronder hoe enkele koopjesjagers te werk gaan.
Geschreven door

 

Wachten op privacy instellingen...

Waar komt Black Friday vandaan?
Black Friday is een fenomeen dat uit Amerika is komen overwaaien. Retaildeskundige Peter ter Hark: "Black Friday is altijd de dag na Thanksgiving. Winkeliers begonnen met enorme aanbiedingen te stunten. Daardoor ontstonden er lange rijen naar de winkels, vergelijkbaar met zwarte zaterdag in Frankrijk. Een andere verklaring voor Black Friday is dat de winkeliers zwarte cijfers gingen schrijven en de boel zo op wilden krikken."

Of het wel echte aanbiedingen zijn? Daar zijn soms twijfels over. Ter Hark: "De meningen daarover zijn verdeeld. Er gaan geruchten dat de prijzen eerst verhoogd worden om ze vervolgens naar beneden te zetten. Je moet als consument heel kritisch blijven, maar de gedachte van de winkeliers is dat je de mensen met een lokkertje binnenhaalt, bijvoorbeeld met een heel goedkope televisie. ' De kassabon wordt daarna langer', zeggen we in winkelierstermen. Je koopt dan ook een ophangunit voor de tv. Of speakers. En daarop wordt wel de normale marge gehaald."

Wachten op privacy instellingen...