'PSV kan bij tegenslag de boel niet omdraaien', Eindhovenaren winnen weer niet, RKC en Willem II wel

1 december 2019 om 21:55
PSV heeft zondagavond met hangen en wurgen een punt overgehouden aan het uitduel met FC Emmen. Na een sterke eerste helft en een uiterst zwakke tweede stapten beide ploegen met een 1-1 gelijkspel van het veld en was de zoveelste PSV-zeperd een feit.

Bekijk hieronder de analyse van PSV-watcher Job Willemse en lees verder.

Daniel Schwaab bracht de Eindhovenaren na een kwartier op voorsprong en bij de rust konden de bezoekers alleen maar mopperen dat het bij die ene treffer was gebleven. Onder meer Ritsu Doan en Mohammed Ihattaren misten namelijk uitstekende kansen en PSV verzuimde dus om verder uit te lopen.

Bekijk hieronder de reactie van Mohamed Ihattaren en lees verder.

En de jonge Ihattaren was doodziek na afloop. Ziek om het resultaat, maar ook zeker over zijn gemiste kans in de eerste helft. "Ik heb een klote-gevoel. Ik zal niet fijn slapen. Als ik die kans afmaak, is het een hele andere wedstrijd. Ik baal er echt van."

Dramatische tweede helft
Maar het liep dus anders. Na rust was PSV, net als vorige week tegen sc Heerenveen, geen schim meer van de ploeg uit de eerste helft. De Eindhovenaren creëerden amper kans in het tweede bedrijf en ook het veldspel werd minder en minder.

Emmen rook steeds meer bloed en kwam via Marko Kolar na 51 minuten langszij. Hij profiteerde van geschutter bij Michal Sadílek De thuisploeg mocht daarna niet mopperen dat arbiter Higler PSV geen man extra bezorgde na een roekeloze charge van Emmen-speler Glenn Bijl. PSV, op zijn beurt, mocht niet mopperen dat Nikolai Laursen het naliet om Emmen naar de overwinning te schieten.

Geloof in trainer Van Bommel
PSV heeft nu maar een keer gewonnen in de laatste negen duels en de achterstand op Ajax en AZ is al gigantisch (respectievelijk dertien en zeven punten). Toch behouden de PSV-spelers het volste vertrouwen in trainer Mark van Bommel.

Bekijk hieronder de reacties van Ihattaren en Schwaab en lees verder.

Broodnodige zege RKC Waalwijk
RKC Waalwijk heeft zondag een broodnodige zege geboekt. De ploeg van Fred Grim won dankzij Melle Meulensteen met 0-1 bij FC Utrecht. De Waalwijkers hebben daardoor de concurrenten weer in zicht. De hekkensluiter van de eredivisie staat nu nog maar drie punten achter ADO Den Haag.

Bekijk de analyse van RKC-watcher John Nelissen en lees daarna verder.

Melle Meulensteen kopte zich twintig minuten voor tijd naar de status van matchwinner. De verdediger kopte een vrije trap van Clint Leemans binnen. "Je weet dat je daar een wedstrijd mee kunt beslissen, vandaag is dat ook zo", gaf Leemans na afloop aan. Meulensteen mag zich met drie competitietreffers clubtopscorer noemen, samen met aanvaller Sylla Sow.

RKC mag nu eindelijk eens omhoog kijken. De Waalwijkers vierden de tweede competitiezege, maar blijven hekkensluiter. Het verschil met nummer voorlaatst ADO Den Haag is nu nog maar drie punten. Het was overigens voor het eerst in 27 jaar (!) dat RKC won in de Domstad.

Bekijk hieronder de reactie van Clint Leemans na afloop.

Klinkende zege Willem II
Willem II boekte zaterdagavond in eigen huis een ruime zege op Sparta Rotterdam. De Tilburgers wonnen met 4-0 en stegen naar de vierde plaats in de eredivisie. De ploeg van Adrie Koster heeft een punt minder dan nummer drie PSV, dat zondag bij FC Emmen speelt.

Bekijk de analyse van Willem II-watcher Fabian Eijkhout en lees daarna verder.

Ché Nunnely opende al in de vijfde minuut de score, op aangeven van Mike Trésor Ndayishimiye. Niet veel later waren de rollen omgedraaid. Nog in de eerste helft maakte Freek Heerkens er 3-0 van. In de tweede helft schoot Mats Köhlert de eindstand op het scorebord: 4-0.

Buiten de doelpunten om liet de thuisploeg de aanwezige fans af en toe genieten met mooie acties, hakballetjes en goed spel. Heerkens, de verdediger die zijn derde doelpunt van het seizoen maakte, kon daar wel van genieten. "Als we winnen wel, anders moet ik er een aantal bij de les houden."