Bert (72) vindt twee Syrische verstekelingen in zijn camper

1 december 2019 om 15:59
nl
De 72-jarige Bert uit Schijndel is zich afgelopen donderdag rot geschrokken toen hij even werd verdacht van mensensmokkel. Tijdens een controle in het Franse Duinkerken, werden er twee met modder besmeurde Syrische verstekelingen gevonden in zijn camper. Dat meldt de Telegraaf zondag.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

"Het waren een vader en tienerzoon uit Syrië, zeiden ze tegen me. Vluchtelingen die via mijn camper probeerden illegaal het Verenigd Koninkrijk binnen te komen. Mijn auto werd meteen afgesloten tot de Franse politie kwam. Ik moest mijn bootticket en paspoort inleveren, omdat ik mogelijk betrokken zou zijn bij mensensmokkel. Onzin natuurlijk", vertelt Bert tegen de krant.

Tijdens het tanken
Bert ging naar Engeland om een historische Lister-autotruck op te halen, die hij op internet had gekocht. De twee zijn waarschijnlijk de camper ingeklommen toen hij een tankstop maakte in de buurt van Duinkerken, aldus de Telegraaf.

De twee mannen hadden zich in het bed van de camper verstopt. Ze hadden voordat ze in Berts camper klommen, waarschijnlijk in een sloot liggen wachten. "Alles zag in mijn camper zwart van de modder, toen ik samen met de inspecteurs achterin keek.”

12 of 13 jaar
"Ik schat dat de jongen niet ouder dan twaalf, dertien jaar is. Hij lijkt op zijn vader. Het hadden mijn zoon en kleinzoon kunnen zijn. Wij mogen moeiteloos de hele wereld rondreizen en deze mensen hebben nog niet eens een fatsoenlijke slaapplek. Ze hebben vreselijke dingen meegemaakt en kunnen nergens heen”, aldus de man uit Schijndel tegen de krant.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.