Video

Van Bommel mag van Willy en René (nog) blijven: 'Spelers zijn niet capabel genoeg'

2 december 2019 om 12:23
nl
Trainer Mark van Bommel ontslaan, heeft volgens de gebroeders Van de Kerkhof niet zoveel zin. Het zijn de spelers van PSV die het op het veld moeten doen. "En die zijn niet capabel genoeg. Ze verrekken het op een of andere manier te doen", analyseert Willy van de Kerkhof maandagochtend in het programma Wakker! op Omroep Brabant radio. Dit nadat PSV zondagavond in Emmen tegen de plaatselijke FC niet verder kwam dan een gelijkspel (1-1).
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

De 1-1 tegen FC Emmen betekent dat PSV van de laatste negen wedstrijden er acht niet wist te winnen. Maar voor het ontslaan van Van Bommel is het volgens de gebroeders dus te vroeg. Kerst is volgens beiden het juiste moment om te evalueren.

'Gifbeker nog niet leeg'
Wat René betreft rest PSV niets anders dan zich te richten op de tweede plaats. "Dat zal gewoon moeilijk gaan worden", zegt hij. "De gifbeker is nog niet leeg. Spelers moeten de hand in eigen boezem steken. Het is gewoon een drama."

Het probleem zit volgens Willy achterin. "Onze backs zijn niet capabel. Dat roepen wij al maanden." En de achterhoede blijft volgens hem veel te ver achterin hangen. Waardoor het speelveld te lang wordt. "We moeten veel meer op de helft van de tegenstander voetballen. Zoals Emmen gisteren in de tweede helft deed."

(Lees verder na het gesprek met de gebroeders Van de Kerkhof in het programma Wakker!)

Tegenover de malaise bij PSV stond dit weekend wat betreft René positiviteit als het om RKC gaat. De Waalwijkers wonnen uit in Utrecht (0-1). Toch denken de gebroeders ondanks deze drie punten dat RKC volgend seizoen in een andere competitie zal spelen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.