Opnieuw grote zoekactie naar vermiste loodgieter Johan van der Heyden in Steenbergen

3 december 2019 om 08:58
Foto: Willem-Jan Joachems.
Foto: Willem-Jan Joachems.
In de zoektocht naar de vermiste Belgische loodgieter Johan van der Heyden is de politie dinsdagochtend opnieuw een grote actie gestart in Steenbergen. Tientallen agenten en specialisten doorzoeken een woning met aangrenzend terras op het kamp aan de Westlandse Langeweg. In Belgische media zijn inmiddels gruwelijke details over de verdwijningszaak verschenen.
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door

Volgens politiewoordvoer Willem van Hooijdonk houdt de politie er ernstig rekening mee dat Van der Heyden niet meer in leven is. Er zijn aanwijzingen dat de loodgieter enige tijd in de laadruimte van zijn eigen bus heeft gelegen. Naast de doorzoeking wordt ook een nieuw buurtonderzoek gehouden.

De tekst gaat verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

Kampvuur
Volgens verschillende Belgische media hebben de eerder aangehouden minderjarige jongens verklaard dat de 56-jarige man in stukken is gezaagd. Daarna zouden de lichaamsdelen van Van der Heyden in een kampvuur zijn gegooid op het kamp in Steenbergen. Mogelijk gebeurde dat op het terras naast de woonwagen die woensdag onderzocht wordt. Die woonwagen is van de verdachte moeder en haar dochter.

De minderjarige verdachten zijn de zonen van de 39-jarige verdachte Wanda V.R. Ze werden op 17 november opgepakt samen met de 30-jarige Nicky S., de partner van Wanda V.R.

Ook een man die de bestelbus kocht in Steenbergen is verdachte net als een man uit Hoogerheide. Er zijn in totaal zeven verdachten. Een deel van hen zit vast.

De tekst gaat verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

In de opsporingsprogramma’s Faroek en Opsporing Verzocht zal dinsdagavond nog eens aandacht besteed worden aan de zaak-Van Der Heyden. Eerder loofde de hoofdofficier van justitie in Breda al een beloning van 15.000 euro uit voor informatie die de zaak kon oplossen.

Wachten op privacy instellingen...