Video

Fysiotherapeut en ongeslagen MMA-vechter: Reinier de Ridder combineert het

3 december 2019 om 20:00
nl
Waar menig professioneel vechter niet werkt naast het trainen, doet MMA-vechter Reinier de Ridder dat juist wel. De Bredanaar is tot dusverre ongeslagen in Mixed Martial Arts bij ONE Championship, maar hij runt ook nog zijn eigen fysiopraktijk. “Je kunt toch maar drie tot vier uur trainen op een dag. Veel gasten gaan na de training gamen, maar zo ben ik niet.”
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse

Bekijk hieronder de video en lees verder.

Wie De Ridder op straat tegen zou komen, zou niet direct denken dat hij drie tot vier keer per jaar zijn tegenstanders in de kooi naar het canvas werkt, voor een miljoenenpubliek. Ja, De Ridder is lang (1.93 meter), maar echt gevaarlijk ziet hij er niet uit. “Ik ben niet het prototype vechter”, zegt de Bredanaar zelf. “Maar mijn lengte is wél een voordeel voor mij. Ik kan tegenstanders op afstand houden. En wanneer ze dichterbij komen, pak ik ze vast en gooi ik ze op de grond.”

'Te makkelijk'
En zijn tegenstanders naar de grond krijgen, dat kan De Ridder als geen ander. De 29-jarige vechter is wereldkampioen Braziliaans Jiu Jitsu (BJJ) en heeft jarenlang aan judo gedaan. “Uiteindelijk ben ik me op MMA gaan richten, omdat deze vorm van vechtsport meer oprecht is naar mijn idee. Bij MMA kun je niet wegrennen of verdedigend winnen."

Lees verder onder de Instagrampost.

Wachten op privacy instellingen...

Fysiotherapie
Tussendoor rondde De Ridder zijn studie fysiotherapie af en inmiddels runt hij al jaren samen met zijn vriendin zijn eigen praktijk. En dat heeft voordelen. “Als ik onder een baas zou moeten werken, was ik waarschijnlijk al lang gestopt als fysio. Nu kan ik zelf mijn uren invullen, waardoor ik niet in de knoei kom met mijn trainingen.”

“Ik wil ook gewoon lekker bezig zijn. Veel gasten gaan na de training gamen, maar zo ben ik niet", vervolgt De Ridder. “Alles bij elkaar is het veel, maar de structuur is zo gewoon heel goed.”

Patiënten
Een aantal patiënten van De Ridder weet niet eens dat hij in Azië tegenstanders tot moes slaat in de kooi, zo laat hij weten. “Ja, het schrikt ze misschien wat af. Dus dat houd ik dan maar voor me”, zegt hij lachend.

De Ridder vocht tot dusverre zo’n elf partijen. Hij won ze allemaal en ogenschijnlijk makkelijk. “Het is natuurlijk niet makkelijk. Maar ik ben altijd goed voorbereid en redelijk allround op dit moment.” Binnenkort hoopt De Ridder ook zijn twaalfde wedstrijd te winnen. Dat zou dan een gevecht om de wereldtitel worden. Zijn eerste. “De datum is nog niet bekend, maar ik hoop in februari of maart weer te gaan vechten.”

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.