Hulphonden 'gericht' bekogeld met vuurwerk, schrijft hondenschool op Facebook

3 december 2019 om 15:32
nl
In Tilburg zijn maandag een hulphond en de begeleiders van het dier bekogeld met vuurwerk. Hulphondenschool de CLiCK uit Arnhem was in de Hogeschoollaan om een hulphond te plaatsen bij een gastgezin. Het gezelschap zou daar bekogeld zijn met rotjes.
Profielfoto van Susan Docters
Geschreven door
Susan Docters

Rond halfvier werden de eigenaresse van hulphondenschool de CLiCK Sanne Singer, het gastgezin én de hulphond bekogeld met vuurwerk. De rotjes zouden zijn gegooid vanuit het appartementencomplex waar het gastgezin woont. Daarbij waren ook de andere honden van het gastgezin aanwezig.

Door het lint
Volgens de stichting gooiden twee jongens vanuit een raam gericht vuurwerk naar hen. Daarbij zouden twee mensen zijn geraakt op hun schoen. Ook belandde een rotje tussen de honden. In de auto van de eigenaresse waren nog meer honden aanwezig die geplaatst zouden gaan worden, die vervolgens ‘door het lint gingen’.

De hulphondenschool schrijft op Facebook: “De hond van de deelnemer heeft de hele middag gebibberd. Het kan heel goed zijn dat er een paar honden nu voor altijd zijn verpest."

Geen vuurwerk aangetroffen
De politie werd gebeld en kwam naar het appartementencomplex. “Wij hebben het aangewezen appartement onderzocht”, zegt politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk. Daar troffen zij de 19-jarige bewoner en een 20-jarige jongen uit Oisterwijk aan. “De jongens ontkenden, ook werd geen vuurwerk aangetroffen in de woning.”

De woordvoerder vervolgt: “De namen van de jongens zijn genoteerd, er was ook niet genoeg bewijs om tot aanhouding over te gaan." Volgens de school zouden er meer meldingen van vuurwerkoverlast zijn. Maar de politie geeft aan dat de jongens niet bekend zijn bij de politie.


De school voor hulphonden CLiCK zegt aangifte te gaan doen en indien nodig schade te gaan verhalen voor de honden die vanwege dit incident niet meer zouden kunnen werken. Bij de politie is wel een melding bekend, maar geen aangifte.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.