Scholier (14) brengt illegaal vuurwerk naar school en blijkt thuis nog een berg knallers te hebben

4 december 2019 om 22:01
De man uit Hoogerheide bleek het illegale, levensgevaarlijke vuurwerk COBRA6 bij zich te hebben
De man uit Hoogerheide bleek het illegale, levensgevaarlijke vuurwerk COBRA6 bij zich te hebben
Een 14-jarige jongen uit Sint-Michielsgestel is woensdagmiddag op zijn school in zijn woonplaats betrapt met illegaal vuurwerk. Toen de politie daarna de woning van de scholier doorzocht, werden daar 81 illegale vuurwerkartikelen gevonden.
Profielfoto van Frits van Otterdijk
Geschreven door
Frits van Otterdijk

Het is niet bekend om welke school in Sint-Michielsgestel het gaat. Duidelijk is wel dat de schoolleiding de politie direct heeft ingelicht toen de scholier werd betrapt.

De politie meldt in een bericht op Facebook dat later op de dag in de woning van een andere 14-jarige jongen uit Sint-Michielsgestel vijf doosjes illegaal vuurwerk zijn aangetroffen. Het vuurwerk kwam uit België. Of beide vondsten met elkaar te maken hebben, laat de politie in het midden.

Beide jongens zullen een zogeheten Halt-straf krijgen, bedoeld voor jongeren van 12 tot 18 jaar wegens een strafbaar feit of grensoverschrijdend gedrag.

Zwaargewond door Cobra
Vorige week nam een andere tiener in Andel ook illegaal vuurwerk mee naar school. Hij raakte zwaargewond toen hij een Cobra afstak, twee van zijn vrienden raakten lichtgewond.

Tip ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...