Video

Dichte mist: eerste vliegtuig weer vertrokken vanaf Eindhoven Airport

5 december 2019 om 07:49
nl
Het eerste vliegtuig is donderdagochtend rond halfelf vertrokken vanaf Eindhoven Airport. Het gaat om een vlucht van Transavia naar de Poolse stad Krakau. Door een gaatje in de mist kon het vliegtuig vertrekken.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

De meeste vluchten landen en vertrekken niet tot twaalf uur 's middags. De mist zorgt voor de derde dag op rij voor problemen op het vliegveld.

Ondanks de mist, checkten reizigers donderdagochtend in eerste instantie rustig in bij Eindhoven Airport, zag verslaggever Noël van Hooft. "De reizigers zijn er gelaten onder. Ze snappen dat dit voor vertraging zorgt."

 

 

 

Toch ontstond later in de ochtend verwarring vanwege gebrekkige communicatie. Reizigers klaagden over de borden, waarop nog oude informatie stond.

Voor Brabant gold donderdagochtend code geel vanwege de mist. Die waarschuwing is rond kwart voor elf weer ingetrokken.

Drie dagen
Ook dinsdag en woensdag was er al hinder door dichte mist. Woensdagavond vertrokken er zelfs helemaal geen vluchten meer vanaf het Eindhovense vliegveld. Vier geplande vluchten werden geannuleerd. Zeker 550 passagiers werden ondergebracht in hotels. Dinsdag werden ook al verschillende vluchten geschrapt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.