Bokser Dennis haalt nog één keer alles uit de kast voor bokswedstrijd voor Kika [GOEI VOLK]

7 december 2019 om 17:00
nl
De veertigjarige Dennis bokst al zijn hele leven. Maar op 1 februari gaat hij voor de laatste keer de ring in. “Dat doe ik voor Kika.”
Profielfoto van Melissa Zevenbergen
Geschreven door
Melissa Zevenbergen

De liefde voor boksen begon toen Dennis twaalf jaar oud was, zo zegt hij op Goei Volk. “Ik zag de films van Rocky. Het verhaal van een underdog, die te maken had met vooroordelen, maar toch liet zien wat hij allemaal kon bereiken. Dat inspireerde mij.” Als rasechte Eindhovenaar ging hij op zoek naar een bokscentrum in de stad en nam een proefles.

Veel meer dan sporten
Het boksen geeft Dennis een stoer gevoel en maakt hem mentaal erg sterk. Maar het betekent meer voor hem. “Dat je alles kan bereiken wat je wil en dat je jezelf nooit in een hokje moet plaatsen. Ik ben lichamelijk gehandicapt, maar ondanks dat ben ik wel wereldkampioen geweest.”

Nog een laatste keer
Eigenlijk heeft Dennis twee jaar geleden al zijn laatste wedstrijd gebokst, maar speciaal voor Kika maakt hij nu een uitzondering. “Ik heb twee keer teelbalkanker gehad. Er zat nog geen half jaar tussen. Ook ben ik mijn broer verloren aan kanker. Ik vind het daarom belangrijk om me in te zetten voor dit goede doel.”

Lees in onderstaande post het hele verhaal van Dennis.

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.