Automobilisten negeren wegafzetting, wijkagent woest: 'Mijn broekspijpen werden er bijna afgereden!'

7 december 2019 om 07:36
nl
Als hulpdiensten ergens pylonen - of soms een lint - plaatsen als afzetting, wil dat zeggen dat er iets aan de hand is en mensen even geduld moeten hebben. Maar dat geduld is bij sommigen ver te zoeken, bleek vrijdagmiddag in Waalwijk. Tot woede van een wijkagent. "En dan ook nog geïrriteerd reageren op mijn vraag waarom ze doorrijden! 'Doe niet zo moeilijk, schiet nou maar op' werd me toegeroepen."
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

De pylonen werden vrijdagmiddag neergezet nadat twee auto's rond halfdrie botsten in de Burgemeester Van Heystlaan. Het ging volgens de wijkagent om een kort stukje tussen de Baardwijksestraat en de wegversmalling in de Burgemeester Van Heystlaan. De afzetting werd geplaatst om ruimte te kunnen bieden aan hulpverleners en een bergingsbedrijf.

Pylonen
"Dus een klein stukje omrijden voor weggebruikers", legt de wijkagent uit. "Maar wat schetst mijn verbazing? De pylonen worden aan beide kanten gewoon omvergereden, aan de kant gezet of genegeerd omdat 'ze er toch wel langs kunnen'. Mijn broekspijpen werden er in de stromende regen bijna afgereden omdat een meneer zo'n haast had!"

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.