Meesterscout Piet de Visser lovend over trainer Adrie Koster: 'Je ziet zijn stijl terug in het spel' - Omroep Brabant

Meesterscout Piet de Visser lovend over trainer Adrie Koster: 'Je ziet zijn stijl terug in het spel'

9 december 2019 om 18:00
nl
Willem II draait op volle toeren. Vrijdagavond werd titelkandidaat Ajax met 0-2 verslagen. Volgens meesterscout Piet de Visser ligt dit niet alleen aan de spelers, maar ook aan trainer Adrie Koster.
Profielfoto van Bram van Doorn
Geschreven door
Bram van Doorn

Piet zag Adrie als jonge speler al op de Zeeuwse velden lopen. "We waren beide Zeeuwen en ik kende hem al een beetje'' , zegt Piet. Hij volgde Koster door zijn carrière heen: ''Ik vond het alleen triest dat hij op jonge leeftijd al werd afgeschreven door zijn knieblessure."

Ook na zijn spelerscarrière bleef Piet hem aandachtig volgen. "Toen hij zijn trainersdiploma's wilde halen heb ik hem meteen gevraagd om dat bij ons in Tilburg te komen doen. Ik heb hem daarna beloofd dat hij mijn opvolger zou worden bij Willem II'', vertelt Piet tijdens de radioprogramma Afslag Zuid van Omroep Brabant.

Willem II kan verrassen
Toen Willem II in 2018 een trainer zocht, adviseerde Piet de Tilburgers. ''Ik heb Joris (Mathijssen, red.) verteld dat hij Adrie na al die jaren terug moest halen''. Als De Visser nu kijkt naar Willem II ziet hij de hand van de trainer in het spel. ''Ik kijk weer met plezier naar Willem II'', zegt Piet. "Als ze tussen de vierde en zesde plek eindigen draaien ze een topseizoen. Met hun begroting zou dat zeer knap zijn."

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.