Meisje neergestoken op Radius College in Breda: cel- en werkstraf geëist

10 december 2019 om 12:20
nl
Een man uit Dongen die een 16-jarig meisje zou hebben neergestoken op het terrein van het Radius College in Breda, heeft een jaar jeugdgevangenis horen eisen waarvan elf maanden voorwaardelijk. De man stond dinsdag terecht voor de rechtbank in Breda.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Ook zou de verdachte 200 uur werkstraf moeten krijgen. Verder heeft het slachtoffer recht op een schadevergoeding van duizenden euro's, zo vindt justitie, die poging tot doodslag bewezen acht. De man was twintig toen hij juni vorig jaar het meisje in haar hals stak. De twee zaten op dezelfde school aan de Terheijdenseweg. Ze zouden relatieproblemen hebben gehad.

Ruim maand in voorarrest
De man die dinsdagmorgen terecht stond, heeft ruim een maand in voorarrest gezeten. Als hij binnen twee jaar weer de fout ingaat, moet hij voor de resterende 330 dagen achter slot en grendel. Opname in een justitiële jeugdinrichting is mogelijk voor jongeren tussen de 14 en 21 jaar; de gemiddelde leeftijd bij plaatsing is negentien jaar.

Na het incident, dat rond half tien ’s morgens gebeurde, sloeg de dader op de vlucht. De politie begon een grote zoekactie en ze verspreidde een Burgernetmelding. Rond kwart voor drie ’s middags werd de man in Raamsdonksveer aangehouden. Leerlingen en docenten die de steekpartij zagen gebeuren, kregen slachtofferhulp aangeboden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.