Agressieve man die dreigt met mes van 34 centimeter maakt diepe indruk op spoedeisende hulp St. Anna

10 december 2019 om 13:18
nl
De bedreiging maandagmiddag op de spoedeisende hulp van het St. Anna Ziekenhuis in Geldrop heeft in het hele ziekenhuis diepe indruk gemaakt. Rond drie uur werden een arts en een verpleegkundige van het St. Anna bedreigd door een man met een 34 centimeter lang keukenmes. Agenten moesten onder meer hun wapen trekken om hem aan te kunnen houden.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Volgens een woordvoerster van het ziekenhuis waren de twee medewerkers hevig geschrokken. Niemand raakte gewond. De politie laat weten dat ze over de achtergrond en beweegredenen van de verdachte niets zegt.

'Ziekenhuis openbaar gebouw'
De woordvoerster van het ziekenhuis kon ook niet zeggen wie de ongewenste bezoeker was en waarom hij het personeel heeft bedreigd. “Het ziekenhuis is een openbaar gebouw. Iedereen kan en mag er binnenlopen. We weten dus niet of hij een patiënt of een bezoeker is”, aldus een woordvoerster. Toen haar collega’s werden bedreigd, hebben ze een persoonlijk alarm geactiveerd. Hierop werd de politie ingeschakeld.

De man kon slechts met moeite worden aangehouden. Agenten moesten vanwege de dreigende situatie hun wapen trekken en flink op de man inpraten. Ook hadden ze pepperspray nodig om hem te kalmeren. Uiteindelijk gooide de man het mes weg en kon hij overmeesterd worden.

Direct hulp
De twee medewerkers van het ziekenhuis die bij het incident betrokken waren, hebben direct hulp aangeboden gekregen. Ze kunnen dan zelf kiezen of ze gebruik willen maken van eigen of externe hulpverleners. De politie heeft hen ook op Slachtofferhulp gewezen.

De woordvoerster van het 'St. Anna' laat verder nog weten dat 'we onze medewerkers al geruime tijd trainen op het de-escaleren van geweld.' Om er het volgende aan toe te voegen: "Betrokken medewerkers bij het incident hebben zeer kundig gehandeld. Ook zijn er altijd twee beveiligers aanwezig in het ziekenhuis. We zien vooralsnog geen aanleiding om dit aantal te verhogen. Bovendien was de politie snel ter plekke en had ze de situatie snel onder controle."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.