Busje vol met drugsafval gedumpt op de A2 bij Liempde

10 december 2019 om 20:48
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
Foto: Sander van Gils/SQ Vision Mediaprodukties
Omroep Brabant
Het busje stond op de vluchtstrook van de A2. (Foto: Sem van Rijssel/SQ Vision)
1/3 Busje vol met drugsafval gedumpt op de A2 bij Liempde
Een weginspecteur heeft dinsdagavond een wit busje met vermoedelijk drugsafval gevonden op de snelweg A2 bij Liempde. Volgens de politie is het zeer aannemelijk dat het om drugsafval van synthetische drugs gaat. "Ook vanwege de stank die om het busje hangt, maar dit moet de brandweer wel nog officieel bevestigen", aldus een woordvoerder van de politie.
Profielfoto van Christel van der Meer
Geschreven door
Christel van der Meer

Het busje was onbeheerd op de vluchtstrook achtergelaten en stond vol met jerrycans en vaten. De rijstrook en de oprit naar de A2 waren vanwege de vondst afgesloten.

De brandweer heeft het busje weggetakeld en zal het ontmantelen. Specialisten van de politie onderzoeken op een later moment wat de inhoud van de vaten is. Ook de bus zelf zal worden onderzocht.

Snelwegdumping
Meestal wordt drugsafval in het buitengebied gedumpt. Het komt niet vaak voor dat een drugsdumping op de rijksweg plaatsvindt. In onze provincie gebeurde het één keer eerder. In 2017 werd op de N269 tussen Tilburg en Hilvarenbeek een busje vol drugsafval gevonden.

Onze provincie is het epicentrum van drugsproductie. Brabantse xtc en speed gaan de hele wereld over. Wat schuilt hier allemaal achter? Omroep Brabant dook in de wereld ‘Achter de blauwe vaten’. Klik hier voor het overzicht.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...