Familie van vermiste Max Meijer (23) deelt flyers uit in Antwerpen

11 december 2019 om 11:37
nl
Er is nog geen spoor van de vermiste Max Meijer uit Ossendrecht. De 23-jarige man wordt sinds zaterdagnacht vermist in Antwerpen. Familieleden en vrienden hebben flyers uitgedeeld in de hoop Max terug te vinden.
Profielfoto van Frances Vermeeren
Geschreven door
Frances Vermeeren

Max ging samen met een vriend op stap in Antwerpen. De twee aten een broodje bij een dönerzaak genaamd Kababu. Volgens de politie was Max eerder klaar met eten en liep hij alvast vooruit naar zijn auto om een sigaret te roken. Toen de vriend bij de auto aankwam was Max nergens te bekennen.

Familie en vrienden deelden dinsdag flyers uit in de buurt van het Schipperskwartier in Antwerpen, in de buurt van de dönerzaak.

Camerabeelden
De Belgische politie onderzoekt de verdwijning. Er worden onder meer camerabeelden bekeken en getuigenverklaringen opgetekend. Ook wordt binnenkort een opsporingsbericht gepubliceerd. Toch zijn de zuiderburen terughoudend met het geven van informatie. "Wij overwegen altijd goed of wij over een opsporing of een verdwijning naar buiten treden. Want dat kan ook altijd tegenstrijdig werken", zegt een woordvoerder.

Wel heeft de lokale recherche nauw contact met de Nederlandse politie. "Het is een vreemde vermissing", zegt een woordvoerder van politie Zeeland-West-Brabant. "We onderzoeken de zaak."

'Niet urgent'
Maar, de verdwijning van Max valt volgens de Nederlandse politie niet in de categorie 'urgente verdwijningen'. "De man is meerderjarig. En er zijn bijvoorbeeld vooralsnog geen aanwijzingen voor acuut levensgevaar voor zichzelf of anderen."

Daarom start de politie in Nederland in ieder geval nog geen actieve zoektocht. "Het ligt vooral bij de Belgen, omdat hij in Antwerpen verdwenen is. Wel horen we bijvoorbeeld getuigen en betrokkenen. En mochten agenten de man bij een routinecontrole tegenkomen, dan komt naar voren dat hij staat opgegeven als vermist. Dan ondernemen wij natuurlijk wel actie."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.