Video

Superfan John uit Tilburg grijpt mis na urenlang in de wachtrij voor Songfestivalkaarten

12 december 2019 om 12:24
nl
Superfan John Vermeer uit Tilburg zat sinds donderdagochtend achter zijn computer om vier felbegeerde kaarten voor de finale van het Eurovisie Songfestival te scoren. Na twintig minuten verandert zijn scherm: hij is niet een van de gelukkige eigenaren van een ticket. Uitverkocht!
Profielfoto van Susan Docters
Geschreven door
Susan Docters

Nieuwe kansen in januari en maart
John vertelt teleurgesteld dat hij baalt. "Vanaf half negen was ik al bezig. Er zijn nog geen tranen, want er is nog hoop. In januari en maart zijn er nog twee kansen om tickets te scoren", vertelt de superfan. De eerste ronde tickets voor het Eurovisie Songfestival was binnen twintig minuten uitverkocht. Mensen konden tickets kopen voor halve finales op 12 en 14 mei, de grote finale op 16 mei en voor zes generale repetities.

Op twee laptopschermen naast elkaar op de keukentafel van John was vanaf twaalf uur dezelfde boodschap te lezen: ‘Dit is een automatische wachtrij’. “Er liep geen balkje mee met ‘je bent nummer zoveel’. Dat maakte het extra spannend", zegt John.

248,50 euro
John is superfan van het Eurovisie Songfestival. Daarom ging hij voor 'de hoofdprijs', een ticket voor de finale op 16 mei in de Rotterdamse Ahoy. Een kaartje in de eerste ring van de arena kost 248,50 euro. "In totaal is het een flink bedrag. Het gebeurt gelukkig niet ieder jaar."

Via de website gaf de organisatie aan dat het geen zin heeft om meerdere browsers open te zetten. Daarnaast raadden ze ernstig af om je browser te refreshen. De pinpas van John lag in ieder geval klaar.

65.000 tickets
Om twaalf uur startte de online kaartverkoop. Er zijn negen shows in Ahoy, in totaal kunnen 65.000 mensen het Eurovisie Songfestival bijwonen in Rotterdam. De prijzen van de tickets variëren tussen de 18,50 euro tot bijna 250 euro.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.