'Crimineel slagveld' in Eindhoven: verdachten mogelijk langer de cel in

12 december 2019 om 13:21
Bewakingsbeelden van de schietpartij (archieffoto).
Bewakingsbeelden van de schietpartij (archieffoto).
De vier mannen die betrokken zouden zijn geweest bij de wildwestschietpartij tussen leden van motorbendes aan de Medoclaan in Eindhoven, moeten mogelijk langer de cel in dan de rechtbank hen had opgelegd. De advocaat-generaal bij het gerechtshof in Den Bosch eiste donderdag tot acht jaar gevangenisstraf. Justitie noemde de schietpartij ‘een crimineel slagveld’, al raakte er niemand gewond.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Een van de mannen die donderdag terechtstonden voor de schietpartij in oktober 2014, was eerder door de rechtbank in Den Bosch vrijgesproken. De andere verdachten kregen 3,5, vier en zeven jaar cel opgelegd. Tegen drie van hen werd donderdag in hoger beroep zeven jaar geëist. De hoogste eis, acht jaar dus, was voor de man die ook bij de rechtbank het zwaarst werd gestraft. Hij kreeg van de rechter zeven jaar, ook vanwege een gewelddadige diefstal in Tilburg.

Bekijk de beelden van de schietpartij en lees verder:

Wachten op privacy instellingen...

Lid van motorclubs
De betrokkenen waren lid van de inmiddels verboden motorclubs No Surrender en Satudarah. Twee van hen waren een tijd lang voortvluchtig, maar ze konden alsnog berecht worden.

Tijdens de zitting voor de rechtbank zei een van de vier mannen dat er ruzie was over geld. Daarop waren de No Surrender-leden naar een villa aan de Medoclaan gekomen om het ‘netjes uit te praten'. Maar de mannen droegen wel kogelvrije vesten, handschoenen en wapens. Naar eigen zeggen uit voorzorg. Uiteindelijk werd over en weer geschoten. Volgens justitie in totaal negen keer.

Wachten op privacy instellingen...