'PSV zal weinig vertrouwen putten uit het veldspel', gelijkspel tegen Rosenborg

EINDHOVEN - PSV heeft de Europese campagne afgesloten met een teleurstellend gelijkspel tegen Rosenborg (1-1). Mohamed Ihattaren scoorde het doelpunt voor de ploeg uit Eindhoven. In de wedstrijd tegen de Noorse club stond alleen de eer nog op het spel.

“De laatste Europese wedstrijd van PSV dit seizoen verdiende de schoonheidsprijs zeker niet. Het spel van PSV was verre van goed. Veel slordigheden en weinig beleving zorgden voor een uitermate saaie eerste helft", aldus PSV-watcher Job Willemse na afloop van de wedstrijd.

Bekijk hieronder de analyse en lees verder.

"Ook de spelers die een kans kregen (Boscagli, Guti, Bruma en Gakpo) overtuigden allerminst. En deze wedstrijd was er juist voor om een gevoel gevoel te krijgen richting zondag, als PSV het opneemt tegen Feyenoord in Rotterdam. Goed spel en een goed resultaat zouden daar aan bijdragen. Maar vooral dat eerste ontbrak dus aan Eindhovense zijde."

Goed gevoel
V
olgens PSV-aanvoerder Denzel Dumfries zit het met het gevoel desondanks wel goed. "Los van het spel tegen Rosenborg merk ik op de training en in de kleedkamer dat het vertrouwen weer begint te komen en dat we onze rug aan het rechten zijn."

Bekijk hieronder de reactie van PSV-aanvaller Cody Gakpo en lees verder.

Uitzege
Zondag zal PSV moeten winnen in Rotterdam. Dat is niet alleen maar cruciaal voor het gevolg van de competitie, het kan ook zomaar eens van belang zijn voor trainer Mark van Bommel. Maar PSV en uitwedstrijden: het is geen goede match de laatste negen à tien weken.

PSV won op 3 oktober voor het laatst op vreemde bodem, op bezoek bij Rosenborg. Een paar dagen eerder boekte de ploeg van Van Bommel de tot nu toe laatste uitzege in de eredivisie op bezoek bij PEC Zwolle.

Bekijk hieronder de reactie van PSV-aanvoerder Denzel Dumfries.

Meer over dit onderwerp:
PSV EUROPA LEAGUE VOETBAL