Gebiedsverboden opgeheven voor aantal verdachten groepsverkrachting Den Bosch

13 december 2019 om 20:40
nl
Voor enkele inwoners van Den Bosch is het gebiedsverbod, dat ze hadden gekregen wegens een groepsverkrachting, ingetrokken. Het is niet bekend waarom burgemeester Jack Mikkers dit besluit heeft genomen. “Maar”, zo meldt een woordvoerster van de gemeente, “waar nodig, treden we op. We hebben gebiedsverboden klaar liggen zodra daar aanleiding voor is.”
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Volgens het Brabants Dagblad gaat het om een man van negentien en een stadgenoot van 26. Zij moesten drie maanden uit een deel van hun woonplaats blijven. De krant weet te melden dat Mikkers zonder een nadere uitleg de verdachten schriftelijk heeft laten weten dat het gebiedsverbod ‘niet langer noodzakelijk is’.

Openbaar Ministerie in beroep
Vorige week woensdag werden zij met zes andere inwoners van Den Bosch aangehouden voor een groepsverkrachting. De verdachten zijn tussen de achttien en 26 jaar oud. Twee van hen kwamen na enkele dagen vrij; voor de andere zes werd het voorarrest begin deze week opgeheven. Het Openbaar Ministerie is het niet met die beslissing eens en heeft beroep aangetekend. De 18-jarige verdachte is eigenaar van de 'feestruimte' waar de mogelijke groepsverkrachting plaatsvond.

De zaak kwam aan het licht toen drie minderjarige meisjes aangifte deden van de groepsverkrachting. Volgens de politie zou er bij de verkrachting veel geweld zijn gebruikt. Ook zijn er filmopnames van gemaakt.

'Escalatie voorkomen'
Nadat de zaak aan het licht was gekomen, werden er via social media veel bedreigingen geuit. Mikkers legde gebiedsverboden op om verdere escalatie te voorkomen. Voor een aantal verdachten gelden die dus niet meer, alle betrokkenen zijn hierover ingelicht.

Gemeente, politie en het Openbaar Ministerie blijven alert op signalen van agressie en bedreiging in de omgeving van de verdachten en de slachtoffers. Ook de sociale media worden in de gaten gehouden, zo meldt de woordvoerster van de gemeente.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.